Ματσάρα και στον τελικό η Ντέρμπι!

Η Ντέρμπι Κάουντι του Φρανκ Λάμπαρντ είναι η αντίπαλος της Άστον Βίλα στο «Γουέμπλεϊ» στον τελικό των πλέι-οφ ανόδου για την Πρέμιερ στις 27/5! Τα «κριάρια» έπειτα από ένα καταπληκτικό παιχνίδι στο «Έλαντ Ρόουντ» επιβλήθηκαν 4-2 της Λιντς (έχοντας ηττηθεί 1-0 στο πρώτο ματς) και πήραν την τεράστια πρόκριση! Καθοριστική η αποβολή του Μπεράρντι στο 78', άφησε τα «κριάρια» με δέκα και η Ντέρμπι το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο.  



Ματσάρα και στον τελικό η Ντέρμπι!

Η Λιντς προηγήθηκε στο 24ο λεπτό με τον Στιούαρτ Ντάλας να σκοράρει εύκολα εκμεταλλευόμενος το ριμπάουντ από μια τρομερή εκτέλεση φάουλ που πέρασε απ' όλους και χτύπησε στο δοκάρι προτού φτάσει σ' εκείνον, για το 1-0. Η ομάδα του Μπιέλσα θα μπορούσε να έχει απλοποιήσει τα πράγματα αν ο Κλιχ στο 30' δεν έβλεπε τη μπάλα να σταματάει στο δοκάρι από μακρινό σουτ που δοκίμασε και το οποίο κόντραρε...

Από το τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, όμως, άρχισε η... καταιγίδα. Η Ντέρμπι πήρε μέτρα στο γήπεδο, απέκτησε θάρρος και τα μετόπισθεν της Λιντς μαζί με τον Κασίγια έκαναν το ένα λάθος πίσω από το άλλο!

Στο 43' ο Μπένετ είχε δοκάρι σε κεφαλιά, με τα «κριάρια» να βρίσκουν το δρόμο για τα δίχτυα στο 45ο λεπτό! Ο Κασίγια έκανε κακή έξοδο για να διώξει μια κεφαλιά του Μπένετ, συγκρούστηκε με τον Κούπερ και ο Μάριοτ βρήκε ευκαιρία να γράψει το 1-1!

Προτού καλά – καλά προλάβουν οι δύο ομάδες να μπουν ξανά στο κλίμα της αναμέτρησης για το δεύτερο μέρος, η Ντέρμπι έκανε την ανατροπή! Το ρολόι έγραφε 46' και ο Μάουντ με τρόπο που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι θα έβρισκε στόχο, κατάφερε να κάνει το 2-1 για την ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ ξεσηκώνοντας τους οπαδούς στς εξέδρες των φιλοξενούμενων στο «Έλαντ Ρόουντ»! Το ματς πήρε άγρια τροπή,με την άμυνα των γηπεδούχων και τον Κασίγια να δείχνουν τρομερά ευάλωτοι, αλλά την ίδια στιγμή η Ντέρμπι να διατρέχει κινδύνους έχοντας αφοσιωθεί στην επίθεση και παρουσιάζοντας αδυναμίες στα μετόπισθεν.

Τελικά η Λιντς ήταν εκείνη που θα έκανε και το επόμενο λάθος, με τη Ντέρμπι να συνεχίζει δαιμονισμένα και να πετυχαίνει και τρίτο γκολ! Στο 56' ο Κούπερ τράβηξε τον Μπένετ από τη φανέλα, σωστά υπέδειξε πέναλτι ο Τέιλορ και ο Χάρι Γουίλσον από την άσπρη βούλα έστειλε στη λάθος πλευρά τον Κασίγια και σκόραρε για το 3-1 που ήταν και σκορ πρόκρισης για τα «κριάρια».

Σιγά μην τελείωνε εκεί αυτό το τρομερό ματς! Στο 62' ο Κλιχ μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με χαμηλό δεξί σουτ μείωσε σε 3-2 για τη Λιντς, κάνοντας τους οπαδούς της ν' αναθαρρήσουν και να ξαναβρούν τη φωνή τους, βλέποντας πως οι ποδοσφαιριστές του Μπιέλσα είχαν ξεπεράσει την τρικυμμία. Στο 78' ο Μπεράρντι έκανε πολύ άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον εκνευρισμό του στον Τζόνσον και είδε τη δεύτερη κίτρινη για ν' αφήσει τα «παγώνια» με παίκτη λιγότερο, βάζοντας σε κίνδυνο τις πιθανότητες πρόκρισης της ομάδας του.

Ο Χάρι Γουίλσον είχε δοκάρι σε αριστερό πλασέ στο 84' και ένα λεπτό αργότερα ο Μάριοτ με εξαιρετικό αριστερό τσίμπημα πάνω από τον Κασίγια έγραψε το τελικό 4-2 με το οποίο η Λιντς περνάει στον τελικό των πλέι-οφ ανόδου, στο «Γουέμπλεϊ», την 27η του μηνός!

Στο 90' ο Ρος απέκρουσε ένα τρομερό σουτ του Στιούαρτ Ντάλας με φάλτσο, στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε και ο Μαλόουν για να επανέλθουν οι ισορροπίες και το σφύριγμα της λήξης επιβεβαίωσε την παρουσία των «κριαριών» στον μεγάλο τελικό...

Κώστας Ζάλιαρης