Τεράστιο βήμα για τον τελικό η Λιντς!

Με γκολ του Ρόουφι στο 55ο λεπτό με την πρώτη τελική στην εστία για κάποια από τις δύο ομάδες στο παιχνίδι (!), η Λιντς πήρε τεράστια νίκη με σκορ 1-0 στην έδρα της Ντέρμπι Κάουντι και πήρε μεγάλο αβαντάζ για τον τελικό των πλέι-οφ ανόδου της Τσάμπιονσιπ.  



Τεράστιο βήμα για τον τελικό η Λιντς!

Ήταν η πρώτη συνάντηση των «κριαριών» με τα «παγώνια» μετά την περίφημη υπόθεση SpyGate, όταν τότε ο Μαρσέλο Μπιέλσα είχε στείλει άνθρωπό του να παρακολουθήσει προπόνηση της Ντέρμπι, παραμονές της μεταξύ τους αναμέτρησης για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Δίχως τελική στην εστία ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο και με την πρώτη προσπάθεια στον αντίπαλο στόχο στο ματς, ήρθε και γκολ. Ο Κεμάρ Ρόουφι στο 55ο λεπτό πήρε τρομερή μεταβίβαση από τον Τζακ Χάρισον από αριστερά για να κάνει σωστό τελείωμα και να γράψει το 1-0 για τη Λιντς.

Στη Ντέρμπι έμειναν με τρομερά παράπονα, λόγω της απόφασης του ρέφερι, Κρεγκ Πόουσον να πάρει πίσω την απόφασή του για πέναλτι στο 78ο λεπτό. Αρχικά, έδειξε την άσπρη βούλα σε μαρκάρισμα του Χάρισον στον Μπογκλ, όμως, μίλησε άμεσα με τον βοηθό του και εν τέλει έδωσε τη μπάλα στη Λιντς για να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η ομάδα του Μπιέλσα πήρε την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια τη φετινή σεζόν απέναντι στο σύνολο του Λάμπαρντ και οι δύο ομάδες θα τα ξαναπούν την Τετάρτη στο «Έλαντ Ρόουντ» με φόντο το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό των πλέι-οφ ανόδου.

Κώστας Ζάλιαρης