Το ιδιοφυές κόρνερ του Αλεξάντερ – Άρνολντ, ο Οριγκί και ο... βαθύς ύπνος της Μπαρτσελόνα (vid)

Ο τρόπος με τον οποίο η Λίβερπουλ πέτυχε το τέταρτο και καθοριστικό γκολ για τη μαγική πρόκριση εις βάρος της Μπαρτσελόνα προήλθε από την ευφυΐα του Αλεξάντερ – Άρνολντ, την επικοινωνία με τον Οριγκί και το γεγονός πως η Μπαρτσελόνα... ούτε που κατάλαβε τι συνέβη.  



Το ιδιοφυές κόρνερ του Αλεξάντερ – Άρνολντ, ο Οριγκί και ο... βαθύς ύπνος της Μπαρτσελόνα (vid)

Ο 20χρονος φουλ μπακ κάνει κίνηση να φύγει από το κόρνερ και να περιμένει να γεμίσει λίγο περισσότερο η περιοχή των Καταλανών.

Ξαφνικά, ένα βλέμμα με τον Οριγκί, τον κάνει ν' αντιληφθεί ότι όλοι οι αντίπαλοι έχουν πλάτη στον Βέλγο και δεν παρακολουθεί κανείς τι συμβαίνει στην άκρη του αγωνιστικού χώρου. Παράλληλα, μια δεύτερη μπάλα απομακρύνεται από το χορτάρι και ίσως γι' αυτό περιμένουν οι Καταλανοί και δεν σκέφτονται πιθανή γρήγορη εκτέλεση από τον Άρνολντ.

Εκείνος, με τρομερά ώριμη και πανέξυπνη σκέψη, επιστρέφει στο σημείο δίχως να τον αντιληφθεί κανείς και στέλνει τη μπάλα στον Οριγκί!

Αυτός, που μόλις έχει προλάβει να δει την ασίστ και να προετοιμαστεί για το μονοκόματο πλασέ, κάνει απίστευτο τελείωμα, με την πορεία και το φάλτσο της μπάλας να είναι τέτοια που δεν θα μπορούσε να τη σταματήσει ούτε ο Τερ Στέγκεν, ούτε ο Πικέ.

Δείτε πως ο πορτιέρε της Μπαρτσελόνα χειροκροτά και προσπαθεί να δώσει κουράγιο στους συμπαίκτες του στο 3-0 για ν' αντιδράσουν στην αναταραχή και... την πληρώνει ακριβά!

 

Κώστας Ζάλιαρης