«Αστεράτη» Τσέλσι με... μοναδικό Αζάρ

Ο Εντέν Αζάρ διανύει την καλύτερη σεζόν της παρουσίας του στην Τσέλσι, κράτησε την υπόσχεσή του για την παρουσία της ομάδας στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και έγινε μόλις ο τέταρτος στην ιστορία της Πρέμιερ με 15+ σε γκολ και ασίστ σε μια αγωνιστική περίοδο!  



«Αστεράτη» Τσέλσι με... μοναδικό Αζάρ

Ο Βέλγος σούπερ σταρ κρατάει άπαντες σε αγωνία αναφορικά με την απόφαση που θα πάρει για το μέλλον του, είτε για την παραμονή του στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μετά και φετινό καλοκαίρι, είτε για την πιθανή μετακίνησή του στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Το σημαντικό αυτή τη στιγμή για τους «μπλε» του Λονδίνου είναι πως ο παίκτης κάνει τα πάντα για το καλό του κλαμπ και κατάφερε, όπως ακριβώς είχε πει πριν από λίγο καιρό, να οδηγήσει την ομάδα στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δυο ασίστ στη νίκη (3-0) επί της Γουότφορντ και 15 «σερβιρίσματα» πλέον στους συμπαίκτες του, για να γράψει ιστορία την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Με 16 δικά του γκολ και 15 ασίστ, έγινε μόλις ο τέταρτος στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που φτάνει στο 15+ σε αυτά τα δύο κομμάτια, με τους Ερίκ Καντονά (1992-1993), Ματ Λε Τισιέ (1994-1995) και Τιερί Ανρί (2002-2003).

Μάλιστα, πριν από τον Αζάρ, μονάχα οι Ντρογκμπά (39) και Φρανκ Λάμπαρντ (36) είχαν συμμετοχή σε περισσότερα γκολ με τη φανέλα της Τσέλσι, τη χρονιά 2009-2010.

Με τις 15 ασίστ είναι ο κορυφαίος στη φετινή Πρέμιερ, μια αγωνιστική πριν από το φινάλε, έχοντας πίσω τον Ράιαν Φρέιζερ της Μπόρνμουθ (14), τον Κρίστιαν Έρικσεν της Τότεναμ (12) και φυσικά τους δύο τρομερούς φουλ μπακ της Λίβερπουλ, Αλεξάντερ – Άρνολντ και Ρόμπερτσον (11).

Κώστας Ζάλιαρης