Λακαζέτ - Ομπαμεγιάνγκ: Ευτυχία για την Άρσεναλ... (vid)

Ο Ουνάι Έμερι κάνει... έγκλημα κάθε φορά που τους χωρίζει. Και θα το κατάλαβε πολύ καλά το βράδυ της Πέμπτης. Οι Ομπαμεγιάνγκ και Λακαζέτ έχουν σχηματίσει ένα αχτύπητο δίδυμο που δεν σταματάει να σκοράρει. Έφτασαν να μετρούν 43 γκολ μεταξύ τους και 32 τέρματα σε ματς που έχουν πάρει μαζί φανέλα βασικού στην Άρσεναλ!  



Λακαζέτ - Ομπαμεγιάνγκ: Ευτυχία για την Άρσεναλ... (vid)

Οι δυο τους, γύρισαν το παιχνίδι με τη Βαλένθια, στον πρώτο ημιτελικό του φετινού Europa League στο «Έμιρεϊτς» και χάρισαν στους «κανονιέρηδες» ένα καλό αβαντάζ ενόψει της ρεβάνς με το τελικό 3-1.

Δυο γκολ ο Γάλλος, ένα ο Γκαμπονέζος. Μάλιστα, η ισοφάριση – είχε προηγηθεί η Βαλένθια – ήρθε έπειτα από άψογη συνεργασία των δύο τρομερών επιθετικών που έχει στα χέρια του ο Ουνάι Έμερι.

Από τους «Λάκα» και «Όμπα», η Άρσεναλ έχει πάρει 43 γκολ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο! Μάλιστα, έχοντας ξεκινήσει μαζί σε 26 παιχνίδια μετά και από την πρώτη κόντρα με τη Βαλένθια, έχουν πετύχει συνολικά 32 τέρματα μαζί, ενώ, έχουν και 13 ασίστ. Το πήραν πάνω τους και στο κρισιμότερο, μέχρι το επόμενο, παιχνίδι της ομάδας τους για τη φετινή σεζόν, με φόντο τον μεγάλο τελικό του Europa League στο Μπακού.

Στα μεγάλα παιχνίδια, το αχτύπητο δίδυμο του λονδρέζικου κλαμπ έχει φτάσει πλέον να μετράει 19+ γκολ και ασίστ.

Τρία γκολ και δυο ασίστ κόντρα στην Τότεναμ, τρία γκολ και μια ασίστ με τη Βαλένθια, το ίδιο και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, δυο γκολ και μια ασίστ με τη Ρεν ξανά στο Γιουρόπα Λιγκ και από ένα γκολ με τις Νάπολι, Λίβερπουλ και Τσέλσι.

Οι δυο τους έχουν «κολλήσει», έχουν βρει τον δικό τους πανηγυρισμό, όποτε λείπει ο ένας και βρίσκεται στον πάγκο ξέρουν ακριβώς προς τα που θα τρέξουν για να πανηγυρίσουν μόλις πετύχουν γκολ και η Άρσεναλ μόνο κερδισμένη βγαίνει από αυτούς τους δύο επιθετικούς με τις τρομερές επιδόσεις.

Και εννοείται πως από τη στιγμή που το πράγμα για την τετράδα της Premier League έχει ζορίσει, οι ελπίδες για παρουσία στο επόμενο Champions League, όπως το ξεκαθάρισε και ο Ομπαμεγιάνγκ λίγο μετά το παιχνίδι της Πέμπτης με τους Ισπανούς, εναποτίθενται μέσω της κατάκτησης του ευρωπαϊκού τροπαίου...

 

Κώστας Ζάλιαρης