Και αήττητη και η μόνη αγγλική ομάδα με νίκες στο «Καμπ Νου»! (vids)

Τη στιγμή που οι περισσότερες οι ομάδες τα βρίσκουν… σκούρα στο «Καμπ Νου», η Λίβερπουλ έχει αποδείξει ότι κατέχει το «κουμπί» της Μπαρτσελόνα! Οι «κόκκινοι» είναι η μόνη αήττητη αγγλική ομάδα στο καταλανικό γήπεδο, αλλά και αυτή που έχει καταφέρει – σε αντίθεση με τις άλλες εκπροσώπους της Αγγλίας- να φύγει με το διπλό!  



Και αήττητη και η μόνη αγγλική ομάδα με νίκες στο «Καμπ Νου»! (vids)

Για τους λάτρεις των παραδόσεων: Η Λίβερπουλ έχει επισκεφτεί τέσσερις φορές το «Καμπ Νου» σε τελική φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης και η συγκομιδή της είναι πέρα για πέρα θετική. Καμία ήττα, δύο νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.

Καμία άλλη αγγλική ομάδα δεν έχει περάσει τόσο… φίνα σε μια από τις δυσκολότερες έδρες της Ευρώπης και όπως είναι λογικό, οι φίλαθλοί της έχουν απόψε ακόμη έναν παραπάνω λόγο να αισιοδοξούν.

Οι επισκέψεις της Λίβερπουλ στο Καμπ Νου:

Έτος

Διοργάνωση

Αποτέλεσμα

1976

Ημιτελικά Κυπέλλου UEFA

0-1

2001

Ημιτελικά Κυπέλλου UEFA

0-0

2002

Φάση Ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ

0-0

2007

Φάση 16 του Τσάμπιονς Λιγκ

1-2

 

 

Το επίτευγμα των «κόκκινων» αποκτά μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι καμία άλλη αγγλική ομάδα δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει νίκη στο γήπεδο των Καταλανών. Συνολικά το «Καμπ Νου» έχει φιλοξενήσει 42 φορές τις αγγλικές ομάδες! Οι 2 νίκες της Λίβερπουλ είναι οι μοναδικές που έχουν πανηγυρίσει στο Νησί. Συνολικά σε 42 ματς οι Άγγλοι μετρούν: 2 νίκες, 12 ισοπαλίες και… 28 ήττες! Μεγάλη η διαφορά και στην συγκομιδή τερμάτων με 25 γκολ ενεργητικό και 91 παθητικό!