Απίθανες συμπτώσεις στην πορεία του Άγιαξ με την φιναλίστ Άρσεναλ του 2006!

Η ιστορία, πολλές φορές δεν είναι... μοναδική. Μπορεί να επαναληφθεί έπειτα από αρκετά χρόνια. Και αυτή της διαδρομής της Άρσεναλ από την αγωνιστική περίοδο 2005-2006, φαίνεται πως... καθρεφτίζεται απόλυτα στην εξαιρετική πορεία που έχει σημειώσει μέχρι στιγμής στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Άγιαξ! 



Απίθανες συμπτώσεις στην πορεία του Άγιαξ με την φιναλίστ Άρσεναλ του 2006!

Ας δούμε λοιπόν τα κοινά παιχνίδια και σπουδαία επιτεύγματα των «κανονιέρηδων» και φυσικά του Αίαντα. Αρχικά οι δύο ομάδες την σεζόν 2005-06 βρέθηκαν στον ίδιο όμιλο με την Άρσεναλ να περνά πρώτη με 16 πόντους .

Η φάση των «16» σηματοδοτεί την κοινή πορεία για τους δύο συλλόγους, καθώς η Άρσεναλ δραπέτευσε από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» με το 1-0 και κρατώντας την... λευκή ισοπαλία στο Λονδίνο πέταξε έξω την Ρεάλ Μαδρίτης από την συνέχεια και τα προημιτελικά!

Ο Άγιαξ φέτος, στην ίδια ακριβώς φάση της διοργάνωσης , επιβλήθηκε με το τρομακτικό 4-1 μέσα στην Μαδρίτη ενώ πρώτα είχε ηττηθεί με 2-1 στο Άμστερνταμ. Συνολικό σκορ  5-3 και η Ρεάλ εκτός συνέχειας.

Στα προημιτελικά η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έπεσε επάνω σε Ιταλούς και η Γιουβέντους έμοιαζε σκληρός αντίπαλος. Κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε στην πράξη τελικά, με τους Λονδρέζους να πετυχαίνουν δύο γκολ στην έδρα τους (2-0), για να αποκλείσουν τη «Γηραιά Κυρία», με τη ρεβάνς να ολοκληρώνεται δίχως τέρματα.

Ο Άγιαξ, την τρέχουσα σεζόν, μετά το έπος της Μαδρίτης, έπεσε πάνω σε ιταλικό κλαμπ και φυσικά αυτή ήταν η Γιουβέντους... Τυχαίο;

Ο Ανιέλι επένδυσε τα πάντα στον Κριστιάνο Ρονάλντο για να κατακτήσει την κορυφή, με τον Πορτογάλο να κάνει αυτό που ξέρει καλά για να επικρατήσει η ομάδα του επί των Ολλανδών.

Σκόραρε στο 1-1 στο Άμστερνταμ, σκόραρε και στην ήττα της ομάδας του (2-1) στην Ιταλία , όμως οι Ολλανδοί είναι εκείνοι που βρίσκονται πλέον στα ημιτελικά!

Και εκεί που πιστεύεις πως όλα είναι μια μικρή σύμπτωση, τότε έρχεται η Τότεναμ με τις συγκλονιστικές μάχες με την Σίτι, για  να «κουμπώσει» τις πορείες των Άγιαξ και Άρσεναλ.

Τα «σπιρούνια» επιβλήθηκαν στο νέο τους γήπεδο με σκορ 1-0 για τα προημιτελικά κόντρα στους «πολίτες», ενώ, με μια τρομερή εμφάνιση στο «Etihad», αν και ηττήθηκαν 4-3, προκρίθηκαν.

Το συνολικό σκορ είναι ισόπαλο (4-4), όμως η Τότεναμ περνά στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία της λόγω των εκτός έδρας τερμάτων!

Η τετράδα της σεζόν 2005-2006 είχε μία τεράστια έκπληξη και ταυτόχρονα μια ομάδα που έκανε ένα υπέροχο...ταξίδι στα αστέρια!

Η Βιγιαρεάλ έχοντας αποκλείσει Ρέιντζερς  και Ίντερ έφθασε κοντά σε ένα μεγάλο όνειρο ,όμως η Άρσεναλ της έβαλε φρένο (με δυσκολία) και προκρίθηκε στον τελικό με την Μπαρτσελόνα, όπου και τελικά έχασε τον τίτλο !

Η σύγκριση της πορείας του φετινού Άγιαξ και της προ 13 ετών Άρσεναλ, δεν έχει να κάνει με τα ρόστερ ή τα ακριβή σκορ, αλλά με τη διαδρομή που έκαναν στα νοκ-άουτ.

Μέχρι στιγμής η Ρεάλ Μαδρίτης, η Γιουβέντους και μία «πρωτάρα» στην φάση των ημιτελικών έπεσαν πάνω σε Άγιαξ (φέτος) και στην Άρσεναλ του 2006!

Για να ολοκληρωθεί η απίστευτη αυτή σύμπτωση το κλαμπ του Άμστερνταμ πρέπει να περάσει την Τότεναμ και να χάσει στον τελικό από την Μπαρτσελόνα, εάν αυτή ξεπεράσει το εμπόδιο της Λίβερπουλ...

Νικόλας Ντάνης