Κράτησε, καθάρισε και προκρίθηκε στους «4» η Λίβερπουλ

Έπρεπε να περιμένει, αλλά αν έχεις τύχη και... ομάδα, διάβαινε! Η Λίβερπουλ είδε για πολλή ώρα την Πόρτο να δοκιμάζει την άμυνά της όσο περισσότερο μπορούσε, αλλά μπροστά ήταν φονική και έτσι καθάρισε την πρόκριση. Νίκη με σκορ 4-1 στην Πορτογαλία για τους παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ, που θα είναι για δεύτερη συνεχή χρονιά στα ημιτελικά του Champions League.



Κράτησε, καθάρισε και προκρίθηκε στους «4» η Λίβερπουλ

Την ώρα που στο «Etihad»γινόταν πανικός από γκολ, η Πόρτο δεν μπορούσε να μετουσιώσει την όρεξη και τις αρκετές ευκαιρίες που βρήκε σε κάποιο γρήγορο γκολ για να έχουμε «δράμα» και στο «Ντραγκάο».

Αποτέλεσμα ήταν να πεταχτεί μπροστά στην εστία του Ίκερ Κασίγιας ο Σαντιό Μανέ, ο οποίος στο 26ο λεπτό βρήκε το βάθος της εστίας για να κλειδώσει επί της ουσίας την πρόκριση για τους «κόκκινους». Η διάθεση των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, ωστόσο η απογοήτευση για τον διαφαινόμενο αποκλεισμό τους κατέβαλε αρκετά γρήγορα, με την Λίβερπουλ να αρχίζει σιγά-σιγά να απολαμβάνει μεγαλύτερο μερίδιο κατοχής αλλά και να μην κινδυνεύει τόσο όσο στην αρχή.

Με τις 15 χαμένες ευκαιρίες των Πορτογάλων να λένε πολλά για το πρώτο μέρος, το δεύτερο ήταν ακόμη πιο άνετο για τους κόκκινους, ειδικά από την στιγμή που ο Μοχάμεντ Σαλάχ έφυγε σε ανοιχτό γήπεδο και πλάσαρε όμορφα για το 2-0 (65’). Τέσσερα λεπτά αργότερα και τρόπον τινά σαν τραγική ειρωνεία, η Πόρτο βρήκε σκορ με τον Μιλιτάο, με τον Κορόνα να παίρνει μια ασίστ από την αναμέτρηση όντας αρκετά δραστήριος κατά την διάρκειά του. Η... σεμνή τελετή έλαβε τέλος όταν ο Φιρμίνο έβαλε κι αυτός το όνομά του στον πίνακα των σκόρερς, με τον Τζόρνταν Χέντερσον να βγάζει συστημένη σέντρα για τον Βραζιλιάνο στο 77’, για να έρθει και το τελικό 4-1 από γκολ του Βίρτζιλ φαν Ντάικ τρία λεπτά πριν το φινάλε.

Επόμενος αντίπαλος για τους «κόκκινους» στην μάχη που θα δώσουν για να βρεθούν σε δεύτερο διαδοχικό τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι η Μπαρτσελόνα.

Οι συνθέσεις: Πόρτο: Κασίγιας, Μιλιτάο, Πέπε, Φελίπε, Τέγιες, Οτάβιο (46' Τικίνιο), Περέιρα, Ερέρα, Κορόνα (78' Σάντος), Μπραχίμι (81' Κόστα), Μαρεγκά

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ (66' Γκόμεζ), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (71' Χέντερσον), Βαϊνάλντουμ, Φαμπίνιο, Μίλνερ, Σαλάχ, Μανέ, Οριγκί (46' Φιρμίνο)

Γιώργος Σιάφας