«Φώναζα τον σερβιτόρο»: Αθώος για τον ναζιστικό χαιρετισμό ο Χένεσι

Αθώος κρίθηκε με την εξήγηση πως δεν έχει ιστορικές γνώσεις κρίθηκε ο Γουέιν Χένεσι μετά την φωτογραφία που τον απεικονίζει να χαιρετά ναζιστικά, με τον τερματοφύλακα της Κρίσταλ Πάλας να δηλώνει μεταξύ άλλων πως προσπαθούσε να φωνάξει τον σερβιτόρο με το δεξί του χέρι και πως με το αριστερό φώναζε στον φωτογράφο να συνεχίσει κανονικά με την λήψη.



«Φώναζα τον σερβιτόρο»: Αθώος για τον ναζιστικό χαιρετισμό ο Χένεσι

Ο Χένεσι βρέθηκε στο ειδώλιο του κατηγορουμένου μετά την φωτογραφία που “ανέβηκε” από τον συμπαίκτη του στην Πάλας, Μαξ Μάγιερ, στις 5 Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους.

Από την πλευρά της, η τριμελής επιτροπή της FA δεν κατέληξε σε ομοφωνία, με τους δύο εξ’ αυτών να ισχυρίζονται πως η φωτογραφία παρερμηνεύτηκε και μόνον τον τρίτο πως η μοναδική εύλογη εξήγηση είναι πως ο 34χρονος έκανε όντως τον χαιρετισμό.

Εντύπωση προκαλεί η υπερασπιστική γραμμή του Σκωτσέζου κίπερ, πως δηλαδή δεν γνωρίζει για το συγκεκριμένο κομμάτι της ιστορίας, καθώς επίσης πως την ώρα της φωτογραφίας με το δεξί του χέρι προσπαθούσε να τραβήξει την προσοχή του σερβιτόρου, ενώ με το αριστερό του ήθελε να κάνει πιο αισθητή την φωνή του, λέγοντας στον φωτογράφο να μην τον υπολογίσει και να βγάλει κανονικά την φωτογραφία.

Η ανακοίνωση της FA ήταν σε κάπως σκληρό ύφος για τον Χένεσι, τον οποίο κατέκρινε για τις ελλιπείς του γνώσεις.

Γιώργος Σιάφας