Ομόφωνη απόφαση: Η Πρέμιερ Λιγκ λέει όχι στις αλλαγές στο Champions League

Την άρνησή της στις ενδεχόμενες αλλαγές στο Champions League έκανε γνωστή η Πρέμιερ Λιγκ, με τις 20/20 ομάδες της λίγκας να συμφωνούν πως θα σταθούν απέναντι στα δραστικά νέα μέτρα που θέλει να πάρει η UEFA.



Ομόφωνη απόφαση: Η Πρέμιερ Λιγκ λέει όχι στις αλλαγές στο Champions League

Σε ένα χρονικό διάστημα που η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θέλει να επιφέρει αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της ηπείρου, στην Πρέμιερ Λιγκ κάθονται σε αναμένα κάρβουνα για μερικές από τις προτάσεις αυτές.

Μετά τις φήμες για Τσάμπιονς Λιγκ τα σαββατοκύριακα, οι οποίες διαψεύστηκαν πρόσφατα, από την UEFA φαίνεται να υπάρχει η πρόθεση να γίνουν τέσσερις όμιλοι με οκτώ ομάδες και να μην παραμείνουν οκτώ με τέσσερις, όπως είναι τώρα. Η λήψη μιας τέτοιας απόφασης θα ήταν καταστροφική για τις αγγλικές ομάδες και το ήδη φορτωμένο πρόγραμμά τους, κάτι που όλοι οι σύλλογοι συμφώνησαν να ξεκαθαρίσουν μετά από σύσκεψη που έγινε στα τέλη της εβδομάδας.

Στο ρεζουμέ της κοινής τους ανακοίνωσης, οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ συμφώνησαν πως δεν είναι πρέπον από την UEFA το να αλλάξει πράγματα στην δομή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων που θα επηρεάσουν αρνητικά τις εγχώριες διοργανώσεις, που άλλωστε παίζουν τεράστιο ρόλο και για την επίδοση των ομάδων στις εκτός συνόρων υποχρεώσεις τους.