Το πιο ανησυχητικό για τη Λίβερπουλ είναι το ντεφορμάρισμα του... Γιούργκεν Κλοπ!

Η Λίβερπουλ δεν κρατά πια τις τύχες στα χέρια της αφού από χτες η Μάντσεστερ Σίτι είναι πρώτη στη βαθμολογία ωστόσο ακόμα υπάρχουν εννια ματς μπροστά. Όμως το πιο ανησυχητικό για τους κόκκινους δεν είναι η αστοχία του Σαλάχ ή το κακό παιχνίδι του Μανέ αλλά το παρατεταμένο ντεφορμαρισμα του Γιούργκεν Κλοπ! Γραφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος. 



Το πιο ανησυχητικό για τη Λίβερπουλ είναι το ντεφορμάρισμα του... Γιούργκεν Κλοπ!

Ας αρχίσουμε από τα όποια  θετικά υπάρχουν σε αυτή την προσπάθεια που κάνει η Λίβερπουλ γι να φτάσει σε έναν τίτλο μετά από 29 χρόνια αναμονής. Για πέμπτο σερί ματς κράτησε το μηδέν στην άμυνα και παρότι οι επιθέσεις κερδίζουν φίλους οι άμυνες κατακτανε τίτλους διαχρονικά. Αυτό που πρέπει να διαπιστώσει κανεις είναι πως όχι μόνο δεν δέχεται γκολ η (επιρρεπής μέχρι πέρσι αμυντικά) Λίβερπουλ αλλά καλά καλά δεν της γίνονται φάσεις και αυτό έχει να κάνει κυρίως με την αυτοκρατορική παρουσία του Φαν Ντάικ αλλά και τη σιγουριά που προσφέρει ο Αλισον. 

Ένα ακόμα ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως πλέον το προγραμμα είναι απόλυτα βατό ακόμα και για εννια νικες εάν η ομάδα βελτιωθεί όμως και παρουσιαστεί πάλι αποφασιστική. Με μια μόνο ήττα στη σεζόν και με ρεκόρ πόντων για αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν είναι αστείο να γίνεται κουβέντα για λούζερς και αγχωμένους αφού είναι αδιανόητο σε ένα πρωτάθλημα όπως το αγγλικό να περιμένει κανεις να κερδίζεις κάθε εβδομάδα. 

Ωστόσο για να περάσουμε στα ανησυχητικά φαινόμενα, οι πολλές ισοπαλίες στοιχίζουν. Το 2008-2009 με μόλις δυο ήττες η Λίβερπουλ έχασε το πρωτάθλημα αν και μάζεψε 86 πόντους επειδή έκανε πολλές ισοπαλίες. Μερικές φορές καλύτερα κάθε τέσσερις  ισοπαλίες να είναι δυο νίκες και δυο  ήττες αφού έτσι η συγκομιδή είναι πολύ μεγαλύτερη! Καη επειδή γίνεται τεράστια κουβέντα για τις ευκαιρίες του Σαλάχ χτες ή του Μανέ στο ματς με τη Μπάγερν καλό είναι να θυμόμαστε πως στο ποδόσφαιρο όλα μπαίνουν και όλα χάνονται! Επίσης αυτή η κουβέντα που γίνεται ξαφνικά για την έλλειψη του Κουτίνιο  ή αντίστοιχου στυλ παίκτη στα χαφ είναι ουτοπική αφού ναι μεν η ικανότητα του να σουτάρει από μακριά έδινε λύσεις όμως και με αυτόν μέσα στην ενδεκάδα δεν απέφευγε σωρεία από γκέλες! Είναι εύκολη δικαιολογία και άλλωστε πέρσι η Λίβερπουλ έφτασε στον τελικό του Champions League σκοράροντας σωρηδόν, μετά την παραχώρηση του Βραζιλιανου στη Μπαρτσελόνα. 

Κακά τα ψέμματα, λόγος πανικού δεν υπάρχει αφού εννια νικες ακόμα κάτι απόλυτα πραγματοποιήσιμο δίνει στη Λίβερπουλ 97 βαθμούς που θα σημαίνει σχεδόν βέβαιο πρωτάθλημα, ενώ ακόμα και οκτώ νικες και μια ισοπαλία δηλαδή 25 πόντοι θα την πάνε στους 95 αριθμό ικανότατο να της χαρίσει τον τίτλο! Άλλωστε αυτή η κουβέντα αν γινόταν τον Αύγουστο και κάποιος έλεγε πως θα φτάσει η Λίβερπουλ τους 92-95 πόντους να μια μόνο ήττα στη σεζόν  θα θεωρείτο πολύ δύσκολο και θα ενθουσίαζε! Πέρσι (και μη το ξεχνάει κανεις) η διαφορα ήταν 25 ολόκληροι βαθμοί για τη Λίβερπουλ πίσω από τη Σιτι που είναι μια εξαιρετικά πλήρης ομάδα! Και ρεαλιστικά ποιος θεωρούσε εύκολο να καλυφθεί αυτό το χαντικαπ; 

Αυτό λοιπόν που πρέπει να ανησυχεί τους οπαδούς της Λίβερπουλ είναι  άλλο: το πλήρες ντεφορμαρισμα του ... Γιούργκεν Κλοπ! Ο Γερμανός Τεχνικος που άλλαξε τα πάντα αυτα τα χρόνια στο Ανφιλντ και έκανε την ομάδα πρωταγωνίστρια δείχνει να είναι μπερδεμένος. Η αλλαγή του Στάριτζ στο Ολντ Τράφορντ που δεν τον εμπιστευόταν ούτε δεκάλεπτα με τη Λεστερ ή την Μπορνμουθ,  η χτεσινή κάκιστη επιλογή του Μανε ως σέντερ φορ με τον Οριγκί πλάγιο και η  μετέπειτα η είσοδος Μιλνερ και Λαλανα αντί του Σακίρι και του Κείτά προκαλεί απορία! Γενικά δεν διαχειρίζεται αυτό το δίμηνο καλά το υλικό του και είναι ένα ζήτημα που εγείρει κουβέντα! Οι κακές  μέρες στη δουλειά συμβαίνουν σε ολους και δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση ο Κλοπ που μην ξεχνάμε παίρνει το μεγαλύτερο μερίδιο και των μπράβο για το ότι μετέτρεψε μια soft ομάδα  σε έτοιμη να πρωταγωνιστήσει! Ταυτόχρονα όμως  βαρύνεται με το μεγαλύτερο ποσοστό  ευθύνης για το ότι από την ήττα στο Etihad και έπειτα η ομάδα δεν έχει φρεσκάδα και ιδέες... 

Βεβαια το να βγει τελικά δεύτερη η Λίβερπουλ δεν ειναι καταστροφή γιατί δεν παίζει μόνη της αλλά αντίθετα κοντράρει μια υπερομάδα με μεγαλύτερη εμπειρία και ρόστερ  όπως είναι  η Σιτι. Απλα οι ευκαιρίες δεν δίνονται κάθε μέρα και αυτή η φετινή είναι και παραμένει τεράστια!