Ο κανονισμός... δικαιώνει τον Τέιλορ για το πέναλτι στον Κέιν! (pics)

Οι οπαδοί της Άρσεναλ έμειναν να παραπονιούνται για το πέναλτι που καταλόγισε ο Άντονι Τέιλορ στο ντέρμπι με την Τότεναμ, ωστόσο, βάσει κανονισμών φαίνεται πως η απόφασή του ήταν ορθή, αφού δεν σηκώθηκε ποτέ το σημαιάκι όταν στο ξεκίνημα της φάσης και στην εκτέλεση του φάουλ, υπάρχει οφσάιντ!  



Ο κανονισμός... δικαιώνει τον Τέιλορ για το πέναλτι στον Κέιν! (pics)

Όπως αναφέρουν οι κανονισμοί της FA, ένας διαιτητής μπορεί να καταλογίσει το φάουλ ή το πέναλτι όταν η μπάλα δεν έχει φτάσει ακόμα στον ποδοσφαιριστή που έχει ξεκινήσει την προσπάθειά του από θέση οφσάιντ.

Ο Χάρι Κέιν, ναι μεν ήταν εκτεθειμένος όταν κάνει το σπριντ για να φτάσει στο γέμισμα στο δεύτερο δοκάρι του Λένο, ωστόσο, η μπάλα ήταν ακόμα στο αέρα και δεν είχε προλάβει να φτάσει σ' εκείνον, όταν ο Μουστάφι τον γκρεμίζει με το σπρώξιμο στην πλάτη.

Έτσι, βάσει και του κανονισμού και με δεδομένο πως δεν είχε σηκωθεί το σημαιάκι του βοηθού, ο ρέφερι μάλλον έκρινε σωστά τη φάση και έστειλε τον Άγγλο φορ της Τότεναμ στην άσπρη βούλα, απ' όπου ισοφάρισε για το τελικό 1-1 στο «Γουέμπλεϊ» το μεσημέρι του Σαββάτου.

 

Κώστας Ζάλιαρης