Ο Πογκμπά... είναι ένας άλλος! (pic)

Ασίστ, γκολ, πρόκριση. Ο Πολ Πογκμπά πιστώνεται μεγάλο μερίδιο της παρουσίας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα προημιτελικά του φετινού Κυπέλλου Αγγλίας κι όχι μόνο, αφού το τελευταίο δίμηνο έχει παρουσιάσει έναν εαυτό... διαφορετικό. Είναι ένας άλλος, ζει σε παράνοια!  



Ο Πογκμπά... είναι ένας άλλος! (pic)

Από τη μέρα που έφυγε ο Ζοσέ Μουρίνιο, στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άλλαξε. Ολόκληρη. Όχι μονάχα ο Πογκμπά. Η ομάδα θυμήθηκε την ιστορία της, το βάρος της φανέλας της, τον τρόπο με τον οποίο οφείλει να παρουσιάζεται στο γήπεδο.

Έφτασε στην 4άδα της Πρέμιερ Λιγκ, πέρασε στα προημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας, δείχνει ξανά δυνατή, τρομάζει τους αντιπάλους της και ο κόσμος είναι στο πλευρό της, όπως το έδειξε με τη συγκλονιστική παρουσία και στήριξη το βράδυ της Δευτέρας στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο Πολ Πογκμπά, με συμμετοχή και στα δυο γκολ των «κόκκινων διαβόλων» απέναντι στην Τσέλσι, έφτασε πλέον στα 9 τέρματα και τις 6 ασίστ από την ημέρα που ο Σόλσκιερ ανέλαβε το «καράβι», έχοντας συνεισφορά σε 15 γκολ για τη Γιουνάιτεντ στα 12 παιχνίδια της θητείας του Νορβηγού κόουτς.

Με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο, ο Πρωταθλητής Κόσμου με την εθνική ομάδα της Γαλλίας, είχε μετρήσει 5 γκολ και 4 ασίστ σε 20 ματς.

Δείτε τους αριθμούς του, στην πιο φορμαρισμένη περίοδο της καριέρας του:

Κώστας Ζάλιαρης