Δεύτερο ημίχρονο πρόκρισης για την Τότεναμ!

Με το πέμπτο γκολ του Σον Χέουνγκ-Μιν σε ισάριθμα παιχνίδια κόντρα στην Μπορούσια Ντόρτμουντ, το πρώτο του Γιαν Βερτόνχεν στο Champions League και ακόμα ένα για... κερασάκι στην τούρτα από τον Φερνάντο Γιορέντε, η Τότεναμ έκανε ένα δεύτερο ημίχρονο πρόκρισης παίρνοντας μεγάλο προβάδισμα με σκορ 3-0 για την ρεβάνς της φάσης των «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.



Δεύτερο ημίχρονο πρόκρισης για την Τότεναμ!

Σε ένα παιχνίδι που κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «των μεγάλων απόντων», μιας και οι απουσίες για τις δύο ομάδες ήταν ηχηρές, οι Spurs ξεκίνησαν πολύ αναγνωριστικά κόντρα στους Βεστφαλούς και θα μπορούσαν να το είχαν πληρώσει σε αρκετές περιπτώσεις μετά το πρώτο τέταρτο. Ήξεραν και φυλάγονταν οι γηπεδούχοι που έδειχναν να μην έχουν ρυθμό ειδικά στην άμυνα, με τους παίκτες της BVB να βγαίνουν πολύ επικίνδυνα στους ανοιχτούς χώρους και να δημιουργούν αρκετούς κινδύνους.

Στους πιο σημαντικούς από αυτούς η κρίση αντιμετωπίστηκε χάρη στον Ούγκο Γιορίς που έκανε δύο αποκρούσεις πάνω στην γραμμή -η μία σπουδαία η άλλη στην κλειστή του γωνία- αλλά και χάρη στις κακές επιλογές των Γερμανών οι οποίοι από την πλευρά τους είχαν εμφανές πρόβλημα με το ποιος θα βρίσκεται στην περιοχή για να εκμεταλλευτεί τις μπαλιές που έβγαιναν. Τελικά οι δύο πλευρές πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, εκεί που λογικά ο Ποτσετίνο τους έδωσε όλες τις πληροφορίες για το πως να αχρηστεύσουν τον αντίπαλο, κάτι που φάνηκε με γυμνό μάτι από την εικόνα μετά την επιστροφή στον αγωνιστικό χώρο.

Πολύ... τακτοποιημένη στον χώρο η Τότεναμ, με τον Σον να βρίσκεται στο σωστό σημείο μόλις δύο λεπτά στο Β' μέρος (47') και να αλλάζει για τα καλά τα δεδομένα του ματς. Ήταν το πέμπτο παιχνίδι με την Ντόρτμουντ στο οποίο βρήκε δίχτυα ο Νοτιοκορεάτης, έχοντας ξεκινήσει την ιδιαίτερη σχέση του μαζί της από τότε που αγωνιζόταν στην Γερμανία. Η ομάδα του Λούσιαν Φαβρ έδειχνε βραχυκυκλωμένη από εκείνο το σημείο και μετά, με εκείνη του Ποτσετίνο να δείχνει πως ήταν θέμα χρόνου για να βρει περισσότερα τέρματα. Εξουδετερώνοντας τελείως τα άκρα και την ανάπτυξη των Γερμανών, οι Λονδρέζοι κράτησαν την μπάλα στην κατοχή τους και τελικά ξανά χτύπησαν στο 83ο λεπτό με τον Βερτόνχεν, που όντως στο δεύτερο μέρος έβαλε την στολή του Superman (σήμα κατατεθέν του ο πανηγυρισμός με το πουκάμισο και την στολή) επιβεβαιώνοντας με το τέρμα του αυτό την πολύ καλή παρουσία που είχε στα εναπομείναντα 45'.

Στο 86', και έχοντας περάσει στον αγωνιστικό χώρο μόλις δύο λεπτά πιο πριν, ο Γιορέντε έβαλε κατά πάσα πιθανότητα... ταφόπλακα στην σειρά, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0.

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ: Γιορίς, Σάντσες, Φόιθ, Αλντερβάιρελντ, Οριέ, Σισοκό (90' Γουανιάμα), Γουίνκς, Βερτόνχεν, Έρικσεν, Σον (90' Λαμέλα), Μόουρα (84' Γιορέντε)

Μπορούσια Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Χακίμι, Τοπράκ, Ζαγκαντού (77' Σμέλτσερ), Ντιαλό, Βίτσελ, Ντιλέινι, Σάντσο (88' Γκερέιρο), Νταχούντ, Πούλισιτς (87' Λάρσεν), Γκέτσε

Γιώργος Σιάφας