Συνεχίζει σε... τροχιά τετράδας η Γιουνάιτεντ!

Με σκορ 1-0 «δραπέτευσε» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το «King Power Stadium» για την 25η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μάρκους Ράσφορντ το μοναδικό γκολ της συνάντησης (9’) απέναντι σε μια Λέστερ που δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε μπροστά στα καρέ του Νταβίντ Ντε Χέα.



Συνεχίζει σε... τροχιά τετράδας η Γιουνάιτεντ!

Στο -2 από την τετράδα παραμένει του συγκρότημα του Όλε Γκούναρ Σολσκιερ (σ.σ. 5η θέση-48β.),  ο οποίος συνεχίζει να αγνοεί την ήττα μετά από 10 ματς (σ.σ. 9 Νίκες- 1 Ισοπαλία) στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων». Στην 11η θέση με 32 βαθμούς η Λέστερ.

Οι γηπεδούχοι καταγράφουν με το σημερινό αποτέλεσμα την τρίτη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα για το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, κάτι που έχει να συμβεί από το Δεκέμβριο του 2014.

Στην αντίπερα όχθη; Πέμπτη σερί εκτός έδρας νίκη για τους «devils» σε όλες τις διοργανώσεις! Κάτι αντίστοιχο είχε καταφέρει για τελευταία φορά ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον τον Οκτώβριο του 2012...

Το ματς

Οι «κόκκινοι διάβολοι» προειδοποίησαν στο 4ο μόλις λεπτό, όταν η σέντρα του Σο βρήκε εντός περιοχής τον Ράσφορντ αλλά η κεφαλιά του τελευταίου καταχωρήθηκε στην στατιστική τους ματς ως άστοχη.

Ο 20χρονος επιθετικός κατάφερε πάντως να χριστεί σκόρερ στην 100η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ, εκμεταλλευόμενος την μαγική ασίστ του Πολ Πογκμπά στο 9ο λεπτό, τελειώνοντας τη φάση με δεξί σουτ στη γωνία του Σμάιχελ. 0-1!

Στο 14ο λεπτό η Λέστερ έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά ο Σο πρόλαβε την τελευταία στιγμή το σουτ που επιχείρησε ο Μάντισον υπό ευνοϊκές προϋποθέσεις. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο ρυθμός της αναμέτρησης έπεσε και οι απειλές των γηπεδούχων από στημένες φάσεις (σ.σ. κυρίως κόρνερ) δεν μετουσιώθηκαν σε σκορ.

Οι «αλεπούδες» πήραν τα ηνία του ματς με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και έφτασαν κοντά στο στόχο στο 46ο και 47ο λεπτό με τις προσπάθειες των Μπαρνς και Μάντισον αντίστοιχα. Η Γιουνάιτεντ απείλησε για πρώτη φορά με το σουτ του Ράσφορντ στο 59ο λεπτό αλλά δύο λεπτά αργότερα (61’) το «ψαλιδάκι» του Βάρντι ήρθε να αναστατώσει εκ νέου τον Ντε Χέα, ο οποίος αποσόβησε τον κίνδυνο με διπλή προσπάθεια!

«Όχι» του Ισπανού πορτιέρο και στην υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Γκεζάλ στο 76ο λεπτό ενώ στο 81' ο Έβανς βρήκε... αέρα από το ύψος της μικρής περιοχής, πετώντας στα σκουπίδια την τελευταία ευκαιρία της ομάδας του Κλοντ Πιέλ να αποφύγει την ήττα στο σημερινό ματς...

Οι συνθέσεις

Λέστερ: Σμάιχελ, Μαγκουάιρ, Έβανς, Ρικάρντo Περέιρα, Τσίλγουελ, Εντιντί, Μεντί (84’ Ιεανάτσο), Μπαρνς, Μάντισον (62’ Γκεζάλ), Γκρέι (74’ Οκαζάκι), Βάρντι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Μπαϊγί, Λίντελοφ, Σο, Γιανγκ, Ερέρα, Μάτιτς, Πογκμπά, Λίνγκαρντ, Σάντσεζ (67’ Μαρσιάλ), Ράσφορντ (78’ Λουκάκου)

Σκόρερ

9’ Ράσφορντ

Διαιτητής

Μάικ Ντιν

Γιάννης Τζιουμακλής