Η Λίβερπουλ το θέλει... θρίλερ, μεγάλη ανατροπή η Τότεναμ! (vids)

Ο Μπενίτεθ της έδωσε την ευκαιρία για ένα πολύ σημαντικό... set-ball (όπως συμβαίνει στο βόλεϊ), όμως η Λίβερπουλ θέλει να παραμείνει η φετινή Πρέμιερ ένα θρίλερ... Έτσι, η ομάδα του Κλοπ έμεινε στο 1-1 με τη Λέστερ στο Άνφιλντ και απλά βρέθηκε στο +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Πολύ σημαντικό come-back ψυχολογίας για την Τότεναμ που επιβλήθηκε 2-1 της Γουότφορντ με ανατροπή στο φινάλε!  



Η Λίβερπουλ το θέλει... θρίλερ, μεγάλη ανατροπή η Τότεναμ! (vids)

Έπειτα από μόλις 121 δευτερόλεπτα αγώνα, στην πρώτη της ευκαιρία για γκολ, η Λίβερπουλ έδιωξε ένα μεγάλο κομμάτι του άγχους και της πίεσης ανοίγοντας το σκορ απέναντι στη Λέστερ! Ο Σαντιό Μανέ έπειτα από ωραία συνεργασία με τους Ρόμπερτσον και Φιρμίνο, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με χαμηλό δεξί σουτ, έκανε το 1-0 και οι «κόκκινοι» έμοιαζαν καταιγιστικοί! Μάλιστα, στο 6' λίγο έλειψε να διπλασιαστούν τα τέρματα των πρωτοπόρων, αν ο Σμάιχελ δεν σταματούσε την εκπληκτική ενέργεια του Φιρμίνο που κατέβασε με στυλ και σούταρε από το δεύτερο δοκάρι. Οι «αλεπούδες» άργησαν να μπουν στο κλίμα του ματς, όταν όμως το έκαναν, ήταν ικανοί να προκαλέσουν ανησυχία στα καρέ του Άλισον. Κι αφού ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας γλίτωσε τη γκέλα στο 25' όταν ο Βάρντι τον πίεσε σε απομάκρυνση, με τον Μάντισον να μην κάνει καλή κεφαλιά από σέντρα του Ολμπράιτον, ήρθε η φάση στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όπου ο Μαγκουάιρ με πλασέ από κεφαλιά – γέμισμα του Τσίλγουελ ισοφάρισε σε 1-1!

Η σύγχυση της Λίβερπουλ από το γκολ της Λέστερ και η ανάγκη να ξαναβρεί την ηρεμία της άμεσα στο δεύτερο μέρος, την παρουσίασε αρκετά ανισόρροπη κυρίως αμυντικά και μάλιστα, λίγο έλειψε στα πρώτα λεπτά να πετύχει αυτογκόλ ο Φιρμίνο όταν υπήρξε απροσεξία και βρέθηκε αμαρκάριστος αντίπαλος στο δεύτερο δοκάρι από εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Άλισον. Βέβαια, στο 58' θα μπορούσαν να έχουν πάρει πέναλτι οι «κόκκινοι» σε ξεκάθαρη παράβαση του Ρικάρντο στον Κεϊτά, ωστόσο, το ματς συνεχίστηκε... Με το Άνφιλντ να έχει... ησυχάσει αρκετά και να είναι γεμάτο αγωνία και προβληματισμό για τις πιθανότητες να στραβώσει η βραδιά, οι παίκτες του Κλοπ έκανα την πρώτη καλή τους ευκαιρία για γκολ στο δεύτερο μέρος στο 75' με χαμηλό σουτ του Φιρμίνο που απομάκρυνε ο Σμάιχελ και παρά την πίεση μέχρι το φινάλε, το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα του αγώνα...

Στο «Γουέμπλεϊ» η Τότεναμ ζορίστηκε πάρα πολύ κόντρα στη Γουότφορντ. Αν και η επιστροφή του Σον έγινε εμφανέστατη με τις κούρσες και τις πρωτοβουλίες που έπαιρνε μεσοεπιθετικά ο Νοτιοκορεάτης, υπήρχε πρόβλημα στην προσπάθεια έκφρασης και ολοκλήρωσης των επιθέσεων όταν ο Έρικσεν προσπαθούσε να συνεργαστεί με τον Γιορέντε. Κι αφού οι δυο τους δεν τα έβρισκαν, πίσω, όχι μόνο δεν τους στήριξαν, αλλά ο Γιορίς έκανε και γκάφα που οδήγησε σε γκολ. Από το χειρότερο σουτ στη φετινή σεζόν, ο Χολέμπας ξέγελασε διαιτητή και επόπτη, πήρε το κόρνερ, ο Γάλλος γκολκίπερ έχασε τη μπάλα στην εκτέλεση και ο Κάθκαρτ από κοντά στο 38' έβαλε μπροστά τους «hornets» με 1-0!

Ο Γιορέντε αποτύγχανε ν' ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις και να μπει στα παπούτσια του Χάρι Κέιν, αφού, ακόμα και σε μοναδική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο, με ολόκληρη την εστία στο έλεός του, κατάφερε να στείλει τη μπάλα πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα! Τα «σπιρούνια» πίεσαν, ο Ισπανός φορ συνέχισε να το παλεύει για να βρει το γκολ και να εξιλεωθεί όμως δεν του έβγαινε όπως θα ήθελε, ενώ, ο Βίλμοτ έπεσε πάνω στη γραμμή κι απομάκρυνε τη μπάλα όταν ο Ρόους έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση. Όσο κι αν έψαχνε η Τότεναμ ένα γκολ, όλα έδειχναν ότι επρόκειτο για ένα από αυτά τα βράδια που η κατάσταση δεν θα σωθεί, όμως, αρκούσε... μια σπόντα για το ολοκληρωτικό come-back! Αρχικά, ο Γιορέντε πάλεψε με τους αντίπαλους αμυντικούς και από τις κόντρες έφτασε η μπάλα στον Σον για την ισοφάριση στο 80', ενώ στο 87' ο Ισπανός στράικερ δε λάθεψε από σέντρα του Λούκας και έγραψε το τελικό 2-1 για να ξαναβάλει την Τότεναμ σε τροχιά θετικών αποτελεσμάτων και ηρεμίας...

Κώστας Ζάλιαρης