Το έπος της Μπράντφορντ στο «σπίτι» των Πρωταθλητών (vid)

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από την ημέρα που οι οπαδοί της Μπράντφορντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» είδαν να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους ένα μαγικό ματς για την ομάδα τους, προκαλώντας σοκ στην μετέπειτα Πρωταθλήτρια Αγγλίας, Τσέλσι, η οποία και αποκλείστηκε στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου!  



Το έπος της Μπράντφορντ στο «σπίτι» των Πρωταθλητών (vid)

Έπειτα από 38 λεπτά αγώνα, οι «μπλε» είχαν προβάδισμα δυο τερμάτων χάρη σε γκολ που είχαν πετύχει τότε οι Γκάρι Κέιχιλ και Ραμίρες και πραγματικά ουδείς μπορούσε να πιστέψει ότι αυτό το ματς έκρυβε μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις ever στην ιστορία του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.

Τις δύο ομάδες, εκείνη τη στιγμή, χώριζαν 49 θέσεις και δυο κατηγορίες στο αγγλικό ποδόσφαιρο, λίγους μήνες προτού η Τσέλσι στεφθεί Πρωταθλήτρια Αγγλίας με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της, στη δεύτερη θητεία του Πορτογάλου κόουτς στο κλαμπ.

Όλα άλλαξαν στο 41' με τη μείωση του σκορ από τον Στιντ και η ελπίδα όχι απλά επέστρεψε, αλλά έλαμψε στα πόδια των παικτών των «bantams», που έφτασαν στο μαγικό 4-2 ισοπεδώνοντας την Τσέλσι μέσα στο «σπίτι» της, προκαλώντας ντελίριο στους φιλοξενούμενους οπαδούς στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ήταν τότε που... αποτρελάθηκε και ο Φιλ Πάρκινσον και κουβαλούσε τους παίκτες του στις πλάτες του, προτού το κάνει ο Γιούργκεν Κλοπ σε γκολ του Μανέ στο «Έμιρεϊτς» ενάμιση χρόνο αργότερα...

Κώστας Ζάλιαρης