Δεν μπόρεσε για ακόμη μία φορά την πίεση η Τότεναμ, και άνοιξε τον δρόμο στην Λίβερπουλ

Μία φορά να μην λυγίσει μπροστά στο βάρος... Μία... Η Τότεναμ προηγήθηκε της Γουλβς 1-0 αλλά εν τέλει είδε τους φιλοξενούμενους να κάνουν σπουδαία ανατροπή και με το τελικό 3-1 να την κρατούν μακριά από την κορυφή με έξι βαθμούς και αγώνα περισσότερο.



Δεν μπόρεσε για ακόμη μία φορά την πίεση η Τότεναμ, και άνοιξε τον δρόμο στην Λίβερπουλ

Σε ένα απόγευμα που ακόμη και οι... αποκρούσεις πέναλτι «κόντεψαν» να ξεπεράσουν τα γκολ, το πιο παραγωγικό παιχνίδι έγινε μπροστά στους οπαδούς των Spurs και των «λύκων», οι οποίοι είδαν τον Χάρι Κέιν να ξεδιπλώνει την κλάση του στο χορτάρι και με φανταστικό σουτ από τα όρια της περιοχής να ανοίγει το σκορ.

Δεν μπορούσαν οι Λονδρέζοι να κλειδώσουν το τρίποντο, δεν παρατούσαν τα όπλα οι ποδοσφαιριστές του Νούνο Εσπίριτο Σάντο για να φτάσουμε στο τελευταίο 20λεπτο, με τους Μπολί και Ραούλ Χιμένεθ θα να σκοράρουν σε 72ο και 83ο λεπτό για να πραγματοποιήσουν την ανατροπή. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 87’ ο Έλντερ Κόστα, για να αφήσει την Τότεναμ με έξι βαθμούς διαφορά και έναν πάνω από την Μάντσεστερ Σίτι.

Εκπλήξεις είχαμε και στα άλλα ματς της ημέρας, με την Λέστερ να μην μπορεί να δώσει συνέχεια στην επικράτησή της κόντρα στους «πολίτες» και να ηττάται με σκορ 1-0 από την Κάρντιφ στο φινάλε της αναμέτρησης. Είχαν χάσει και πέναλτι λίγο νωρίτερα οι γηπεδούχοι, με τον Έθεριτζ να απλώνει υπέροχα το κορμί του και να αρνείται το γκολ στον Μάντισον ένα τέταρτο πριν το φινάλε. Σκόρερ για τους Ουαλούς ήταν ο Βίκτορ Καμαράσα στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Από την άλλη η Έβερτον συνέχισε στην μετριότητα με το ταξίδι στην έδρα της Μπράιτον να αποδεικνύεται μίζερο για τους παίκτες του Μάρκο Σίλβα. Ακόμη ένας αγώνας με χαμηλή παραγωγικότητα, με μοναδικό σκόρερ της συνάντησης τον Γιούργκεν Λοκάντια δευτερόλεπτα πριν συμπληρωθεί η μία ώρα αγώνα. Το τελικό 1-0 την άφησε στην δέκατη θέση, την ώρα που 1-0 είχαμε και στο γήπεδο της Φούλαμ. Στο «Κρέιβεν Κότατζ», λοιπόν, οι ποδοσφαιριστές του Κλάουντιο Ρανιέρι έδειχναν πως δεν θα κατάφερναν με τίποτα να στείλουν την μπάλα στο βάθος της αντίπαλης εστίας, ειδικά από την στιγμή που ο Καμαρά αστόχησε από την άσπρη βούλα στο 83ο. Ωστόσο την λύση έδωσε ο κλασσικός φορ του συνόλου του Ιταλού, Μίτροβιτς, που σήκωσε την εξέδρα στο πόδι με την έναρξη των τεσσάρων λεπτών των καθυστερήσεων.

Τέλος, ενδιαφέρον είχε και η αναμέτρηση της Νιούκαστλ στην έδρα της Γουότφορντ, με την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ να ανοίγει το σκορ από νωρίς (29’) με τον Ροντόν αλλά να ισοφαρίζεται οκτώ λεπτά πριν το φινάλε (82’) με γκολ του Ντουκουρέ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα ματς των 17:00:

Τότεναμ – Γουλβς 1-3

Μπράιτον – Έβερτον 1-0

Φούλαμ – Χάντερσφιλντ 1-0

Λέστερ – Κάρντιφ 0-1

Γουότφορντ – Νιούκαστλ 1-1

Γιώργος Σιάφας