Ο Φερναντίνιο με την απουσία του απέδειξε πόσο χρήσιμος είναι για τη Σίτι!

Ακούγεται ως φτηνή δικαιολογία για μια ομάδα με το πανάκριβο ρόστερ της Μαντσεστερ Σίτι ωστόσο εν τη απουσία του όλοι κατάλαβαν πόσο σημαντικός παραμένει ο Φερναντίνιο για την ισορροπία της ενδεκάδας. Γραφει ο Χρηστος Σωτηρακόπουλος. 



Ο Φερναντίνιο με την απουσία του απέδειξε πόσο χρήσιμος είναι για τη Σίτι!

Υπάρχει ένα ρητό που λέει πως κανείς δεν καταλαβαίνει τι δουλειά ακριβώς κάνει κάποιος, μέχρι να σταματήσει να την κάνει και αυτό βρήκε εφαρμογή στην πράξη αυτές τις μέρες με τον Φερναντίνιο στη Μάντσεστερ Σίτι.

Μετά από δύο χρόνια έκανε κολλητές ήττες στο πρωτάθλημα ομάδα του Πεπ  και η αλήθεια είναι πως τέτοιες απώλειες όπως αυτές κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας και την Λέστερ, εκτός από απρόσμενες ίσως αποδειχτούν καθοριστικές. Το σίγουρο είναι πως αυτή τη στιγμή την πλήγωσαν πάρα πολύ στην προσπάθεια να διατηρήσει τον τίτλο της, κάτι που καμμία ομάδα μετά τη Μάντσεστερ Γιουναιτεντ μια δεκαετία πίσω δεν έχει κατορθώσει. 

Αν φανταστεί κανείς πως υπάρχουν άνθρωποι που αμφισβητούσαν ακόμα και το πόσο καλός είναι για να παίζει στην εντεκάδα της Σίτι ο Φερναντίνιο πριν από μία διετία, γίνεται απόλυτα αντιληπτό πόσο μεγάλο λάθος ήταν να μην αγοραστεί μπακ απ το καλοκαίρι. Κάποιοι θα αντιτάξουν το γεγονός του ότι εσύ την κυνήγησε την απόκτηση των Ζορζίνιο πριν αυτός επιλέξει να ακολουθήσει τον μέντορα του Σάρι στην Τσέλσι, αλλά η πικρή αλήθεια είναι πως δεν είναι ο ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να καλύψει τον Φερνάντινίο και την δουλειά που κάνει σε περίπτωση που βρισκόταν στο Etihad.

Ο Βραζιλιάνος με το ιταλικό διαβατήριο, μπορεί να έδωσε ποιότητα στην μεσαία γραμμή της Τσέλσι αλλά η απουσία του Καντέ από τον φυσικό του χώρο έχει δημιουργήσει μις ανισορροπία στην ομάδα των μπλε και αν ήταν στη Σίτι πιθανώς να τον είχε προτιμήσει και ο Πεπ από τον Φερναντίνιο. Και σε εκείνη την περίπτωση ίσως τα προβλήματα να ήταν πιο πολλά! 

Αυτό που χρειαζόταν να έχει στον πάγκο η Σίτι θα ήταν έναν ποδοσφαιριστή χαμηλότερης ποιότητας εφόσον δεν θα έπαιζε βασικός αλλά με τα ίδια χαρακτηριστικά, παραδείγματος χάριν κάποιον σαν τον Μεντί της Λεστερ ή τον Γκέιε της Έβερτον. Και όχι με το  να προσπαθεί να καλύψει την θέση  ο Πεπ βάζοντας τον Στόουνς εκεί όπως έγινε στο ματς με την Παλας. 

Γιατί έχει γίνει μεγάλη κουβέντα πως θα μπορούσε η Σίτι να καλύψει το κενό του Αγουέρο ή του Ντε Μπρόινε όμως αυτό επαρκώς καλύφθηκε από τους υπόλοιπους και δεν καταλάβε κανείς τίποτα! 

Οι αριθμοί αποδεικνύουν στο έπακρον το πόσο σημαντικός ειναι ο Φερνάντινιο και ποσο καταλυτικός για αυτή την ομάδα. Σε 83 ματς που έχει παίξει η Σιτι έχει ηττηθεί επτά φορές ενώ σε 12 που έχει λείψει τέσσερις! Και μόνο αυτό αλλάζει όλη την οπτική γωνία υπό την οποία τον βλέπουν οι οπαδοί και σε περίπτωση που η ομάδα του Πεπ ανατρέψει την κατάσταση και κατακτήσει τον τίτλο αυτό θα εχει συμβεί μόνο σε περίπτωση που ο Βραζιλιάνος αμυντικός χαφ δε λείψει σε άλλα παιχνίδια έως το τέλος της σεζόν!