Αφήνει πίσω τη χειρότερη Γιουνάιτεντ της Πρέμιερ...

Η απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έρχεται σε μέρες που τα στατιστικά της ομάδας είναι τα χειρότερα που έχει επιδείξει ποτέ, σε αυτό το χρονικό σημείο, από καταβολής Πρέμιερ Λιγκ!  



Αφήνει πίσω τη χειρότερη Γιουνάιτεντ της Πρέμιερ...

Ο Πορτογάλος προπονητής αποτελεί παρελθόν – ω, τι έκπληξη – στα μισά της τρίτης του σεζόν στην τεχνική ηγεσία των «κόκκινων διαβόλων» και αφήνει πίσω του... συντρίμμια.

Για την ακρίβεια, συντρίμμια ήταν μαζί του, αφού πλέον η ομάδα μπαίνει σε μια διαφορετική εποχή, αβεβαιότητας μεν, αλλά σίγουρα όσοι είχαν πρόβλημα με την παρουσία του Μουρίνιο στην άκρη του πάγκου θα ξαναβρούν διάθεση για να προσφέρουν στον σύλλογο του Μάντσεστερ...

Οι 26 βαθμοί συγκομιδής έπειτα από 17 αγωνιστικές του κορυφαίου πρωταθλήματος είναι η χειρότερη επίδοση που έχει καταγράψει στην ιστορία της σύγχρονης μορφής του κορυφαίου πρωταθλήματος η Γιουνάιτεντ και το -19 από την κορυφή είναι η μεγαλύτερη διαφορά που έχει παρατηρηθεί από το... 1989.

Επιπλέον, είναι τρομερά κακό το γεγονός πως τα 29 γκολ παθητικό είναι χειρότερη επίδοση ακόμα και από τη Χάντερσφιλντ που βρίσκεται στη 19η θέση της βαθμολογίας φέτος (28 τέρματα έχουν δεχθεί οι «terriers»), ενώ, με τους 1,62 βαθμούς ανά ματς πρωταθλήματος, αυτή η ομάδα είναι χειρότερη και από εκείνη που είχε αναλάβει ο Ντέιβιντ Μόγιες σε μια απόλυτα καταστροφική χρονιά.

Επιπροσθέτως, οι συνολικά 176 βαθμοί της παρουσίας του Ζοσέ Μουρίνιο από το 2016 κι έπειτα, είναι λιγότεροι από τους 222 της Μάντσεστερ Σίτι, τους 202 της Τότεναμ, τους 200 της Τσέλσι και τους 196 της Λίβερπουλ στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Κώστας Ζάλιαρης