To 19 που... στοίχειωσε τη Γιουνάιτεντ

Κάποτε, 19 ήταν οι τίτλοι της Λίβερπουλ, η οποία προκάλεσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να τη ρίξει από το θρόνο της. Πλέον, 19 είναι οι βαθμοί της διαφοράς τους στη βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ και ο αριθμός... στοιχειώνει τους «κόκκινους διαβόλους»!  



To 19 που... στοίχειωσε τη Γιουνάιτεντ

Ένα παιχνίδι που η μια ομάδα προσπάθησε πραγματικά να το πάρει και ήθελε να το κάνει δικό της, απέναντι σε ένα σύνολο που... αμυνόταν, που δεν είχε σωστό πλάνο στο γήπεδο, με παίκτες που παρουσιάστηκαν κατώτεροι των προσδοκιών – πράγμα σύνηθες στη φετινή Γιουνάιτεντ – και με το αποτέλεσμα σε ένα τόσο μεγάλο ντέρμπι να είναι απόλυτα φυσιολογικό και δίκαιο.

Οι «κόκκινοι» του Μέρσεϊσαϊντ με τη δύναμη του «Άνφιλντ» ξεπέρασαν και το εμπόδιο των «κόκκινων διαβόλων» για να παραμείνουν μόνοι στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από 17 αγωνιστικές και πλέον, άνοιξαν τη δική τους διαφορά από τη Γιουνάιτεντ, στους 19 βαθμούς μετά και το υπέρ τους 3-1, το βράδυ της Κυριακής.

Η απόσταση που χωρίζει πλέον τις δύο ομάδες του πιο κλασσικού και ιστορικού ντέρμπι στο αγγλικό ποδόσφαιρο, είναι η μεγαλύτερη που έχει δημιουργηθεί ποτέ ανάμεσά τους, στα χρονικά της πρώτης κατηγορίας του αθλήματος στη χώρα!

Το +19 της Λίβερπουλ, η οποία δείχνει ασταμάτητη και ένα σύνολο που πραγματικά είναι ικανό για τον τίτλο δίχως να βασίζεται σε τύχη, να ελπίζει σε αποτελέσματα άλλων και να... φοβάται τα φαντάσματα του παρελθόντος, είναι ένα γεγονός που έρχεται να δείξει ότι ο συγκεκριμένος αριθμός, όπως κάποτε μείωνε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – μέχρι να προσλάβει τον Φέργκιουσον και ν' αλλάξει ολόκληρη την ιστορία – έτσι και τώρα αποτελεί σημείο αναφοράς στην ιστορία της συνύπαρξης των δύο κλαμπ στο κορυφαίο επίπεδο...

Κώστας Ζάλιαρης