Γκέλα η Νόριτς, κορυφή η Λιντς στην Τσάμπιονσιπ

Ισοφάρισε αλλά δεν μπόρεσε να περάσει μπροστά στον χρόνο που απέμενε η Νόριτς, η οποία γκέλαρε στην έδρα της Μπρίστολ Σίτι, μένοντας στο 2-2 μετά από ένα διασκεδαστικό ματς. Η Λιντς από την πλευρά της είχε κερδίσει νωρίτερα στην έδρα της Μπόλτον και έτσι το προσωρινό προσπέρασμα στην κορυφή της Τσάμπιονσιπ έγινε μόνιμο γι' αυτήν την αγωνιστική.



Γκέλα η Νόριτς, κορυφή η Λιντς στην Τσάμπιονσιπ

Τα “καναρίνια” προηγήθηκαν με τον Στίπερμαν στα τέλη του πρώτου ημιχρόνου (43’), αλλά λίγο πριν πάνε στα αποδυτήρια δέχθηκαν την ισοφάριση από τον Ντιεντού. Λίγο μετά την επιστροφή των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο (53’), ο Οντάουντα πέτυχε το πρώτου τέρμα μετά από 13 μήνες για να ολοκληρώσει την ανατροπή για την Μπρίστολ Σίτι, με την άμυνά της να μην μπορεί να αποτρέψει νέα παραβίαση της εστίας της στο 78ο λεπτό.

Όσον αφορά την Λιντς, “χρυσός” σκόρερ στην έδρα της Μπόλτον (0-1) ήταν ο Πάτρικ Μπάμφορντ, ο οποίος επέστρεψε μετά από τρίμηνη απουσία για να σκοράρει στο 66ο λεπτό το νικητήριο τέρμα για το σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα, που έφτασε τους 45 βαθμούς μετά από 22 αγωνιστικές και εξακολουθεί να μοιάζει πιο ικανό από ποτέ τα τελευταία χρόνια για να επιστρέψει στην Πρέμιερ Λιγκ.

Από ‘κει και πέρα μόνο η Γουέστ Μπρομ νίκησε από τις ομάδες της εξάδας, με την Ντέρμπι να μην έχει αγωνιστεί ακόμη μιας και υποδέχεται την Δευτέρα το βράδυ τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Είχαν πάρει από την Παρασκευή το τρίποντο απέναντι στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, που μαζί με την Μίντλεσμπρο (ήττα 2-1 στην έδρα της ΚΠΡ) έγιναν οι δύο που δεν μάζεψαν κανέναν βαθμό αυτό το σαββατοκύριακο. Μικρή βαθμολογική άνοδο σημείωσε η Σουόνσι, που εκμεταλλεύτηκε τις ισοπαλίες από την 8η μέχρι την 12η θέση, και με το 2-1 επί της Σέφιλντ Γουένσντεϊ ανέβηκε 9η.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τόσο η ισοπαλία της Ρέντινγκ, 1-1 στην έδρα της Ρόδεραμ, που την έβγαλε από την επικίνδυνη ζώνη, αλλά και η επικράτηση της Ίπσουιτς επί της Γουίγκαν με σκορ 1-0, με το τρίποντο να αποτελεί μια αρχή εάν θέλει να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση. Είχε τέσσερις ήττες σερί και εννέα διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη (7Η-2Ι).

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ημέρας για την 22η αγωνιστική:

Άστον Βίλα – Στόουκ 2-2

Μπλάκμπερν – Μπέρμιγχαμ 2-2

Μπόλτον – Λιντς 0-1

Χαλ – Μπρέντφορντ 2-0

Ίπσουιτς – Γουίγκαν 1-0

Πρέστον – Μίλγουολ 3-2

ΚΠΡ – Μίντλεσμπρο 2-1

Ρόδεραμ – Ρέντινγκ 1-1

Σουόνσι – Σέφιλντ Γουένσντεϊ 2-1

Μπρίστολ Σίτι – Νόριτς 2-2

Γιώργος Σιάφας