Ο Φόντεν ζει τις καλύτερες μέρες της ζωής του... (vid)

Υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2024. Πήρε για πρώτη φορά στην καριέρα του φανέλα βασικού σε ματς Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι μόλις 18 ετών. Είναι ταλέντο για το οποίο... στάζει μέλι ο Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος δεν σκέφτεται ούτε για πλάκα να τον παραχωρήσει δανεικό. Ο Φιλ Φόντεν ζει – μάλλον – τις καλύτερες μέρες της ζωής του!  



Ο Φόντεν ζει τις καλύτερες μέρες της ζωής του... (vid)

«Είναι εκπληκτικός... Δεν είχαμε καμία αμφιβολία για την ποιότητα. Μπορεί να κάνει τα πάντα. Έχει τη σωστή νοοτροπία, είναι μαχητής, ξέρει απόλυτα τι να κάνει με τη μπάλα, πως να τη δεχθεί, τι να κάνει με το σώμα του, πως να κινηθεί... Είναι 18 ετών αλλά είναι πανέτοιμος να παίξει» είπε ο Καταλανός προπονητής των «πολιτών» μετά τη νίκη (2-1) επί της Χόφενχαϊμ και ο Φόντεν... σίγουρα θα σκεφτόταν όλα αυτά τα λόγια τη νύχτα, αν κατάφερε να κοιμηθεί έστω και λίγο μετά την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ.

Ακούγοντας τον προπονητή του να δηλώνει ότι έχει τα φόντα να κοντράρει συμπαίκτες του όπως είναι ο Νταβίντ Σίλβα, ο Γκουντογκάν, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε για να εδραιωθεί στην 11άδα, του βάζει ακόμα μια πρόκληση, την οποία βέβαια έχει και μπόλικο χρόνο μπροστά του για ν' ανταποκριθεί και να φέρει εις πέρας τη δοκιμασία.

Απέναντι στους Γερμανούς, το βράδυ της Τετάρτης, ο Φόντεν είχε 42 μεταβιβάσεις της μπάλας, 81% επιτυχία στις πάσες του, επιχείρησε μια ντρίμπλα την οποία και πέτυχε, ενώ, είχε δυο σωστές απομακρύνσεις και κέρδισε μια εναέρια μονομαχία.

Αυτά είναι... ψιλά γράμματα για την εμφάνισή του και τα όσα περισσότερο είδε ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρά ο κόσμος της Μάντσεστερ Σίτι. Από τη στιγμή που ο κόουτς που έχει τόσες επιλογές στα χέρια του, παραδέχεται πως ο μικρός έχει... τα πάντα για να παίξει και να διεκδικεί θέση βασικού τη στιγμή που υπάρχουν τρομερά ονόματα μπροστά του, αυτό είναι το μεγαλύτερος κέρδος για τον μικρό κι όχι οι αριθμοί που στο ποδόσφαιρο μπορεί αρκετές φορές να έχουν ελάχιστη σημασία...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης