Ο σκόρερ που ήρθε «από το πουθενά»!

Αν μπορούσε κάποιος να δώσει ένα τίτλο στη νίκη της Λίβερπουλ επί της Έβερτον, ο πιο αντιπροσωπευτικός θα ήταν ένας. «Από το πουθενά».  

Advertisement
Ο σκόρερ που ήρθε «από το πουθενά»!

Λίγο ο τρόπος με τον οποίο ήρθε το γκολ, λίγο το λεπτό της αναμέτρησης, καθιστούν σαφές πως οι «κόκκινοι» πήραν το ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ με την ψυχή στο στόμα. Ο Οριγκί τρέλανε τους πάντες, από το γεγονός και μόνο ότι βρήκε δίχτυα. Υπήρχε όμως πιο κατάλληλος από αυτόν;

Την απάντηση δίνει ο ίδιος, με τον Κλοπ να βλέπει το πιο τρελό όνειρο στο 84’ και να τον περνά στο ματς και τον Βέλγο να ξανά δικαιώνει προπονητή του, εκ του... πάγκου. Ο 23χρονος πέτυχε το τρίτο του γκολ απέναντι στην Έβερτον, διαμορφώνοντας ένα προσωπικό ρεκόρ, αυτό της χρυσης αλλαγής, έχοντας μάλιστα να αγωνιστεί στην Πρεμιερ Λιγκ  από τον Αύγουστο του 2017!

Τα «ζαχαρωτά» αγνοούν τη νίκη στις 18 τελευταίες αναμετρήσεις με τη Λίβερπουλ, ενώ το Άνφιλντ παραμένει αφιλόξενο για εκείνους τον τελευταίο αιώνα αφού τελευταία επικράτηση σε αυτό το γήπεδο ήταν τον Σεπτέμβριο του 1999. 

Το ντέρμπι του λιμανιού έχει κριθεί άλλες πέντε φορές στις καθυστερήσεις, με τη Λίβερπουλ να έχει «πληγώσει» τη συμπολίτισσά της στην εκπνοή περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο Νησί από το 1992 και επειτα. 

Το «ξέσπασμα» του Κλόπ με το σφύριγμα της λήξης αποδεικνύει πολλά. Δικαιώθηκε κατά κράτος για την επιλογή του, έστω και από το... από μηχανής θεός γκολ, βγάζοντας όλη την ένταση, ενώ παρέμεινε αήττητος στην Πρέμιερ Λιγκ. Τέτοιες νίκες δεν είναι απλά γοήτρου, ούτε επίδειξη δύναμης για το ποιος είναι το αφεντικό της πόλης. Είναι νίκες πρωταθλήματος κι’αν μπορεί κάποιος να το πάρει με τη Λίβερπουλ, αυτός είναι ο Γερμανός... 

Έλενα Χαριτάκη