Έμιλ Σμιθ Ρόου: Ένας «κανονιέρης» όνομα και πράγμα!

Το νέο αίμα της Άρσεναλ έκανε τη διαφορά στην Ουκρανία απέναντι στην Βόρσκλα, χαρίζοντας στους «κανονιέρηδες» τη νίκη με 3-0 για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Τα φώταωστόσο εστίασαν για ακόμη μια φορά στον τρομερό και φοβερό πιτσιρικά  Έμιλ Σμιθ Ρόου!



Έμιλ Σμιθ Ρόου: Ένας «κανονιέρης» όνομα και πράγμα!

Παρότι μόλις 18 ετών για τον Ρόου η επιβλητική του εμφάνιση στο «Ολίμπικο» δεν αποτελεί την πρώτη φορά που συστήνεται στο βρετανικό κοινό. Γέννημα θρέμμα των Ακαδημιών της Άρσεναλ από τα δέκα του χρόνια φορά ασταμάτητα την ερυθρόλευκη φανέλα του συλλόγου. Στο κοντέρ του μετρά ήδη την κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου της ηλικιακής κατηγορίας κ-17 με την εθνική ομάδα της Αγγλίας τον περασμένο Οκτώβριο και χαρακτηρίζεται εύλογα κατά πολλούς ως το ανερχόμενο αστέρι της επόμενης γενιάς των «Τριών Λιονταριών».

Το πρώτο και ιστορικό γκολ

Η αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου απέναντι στην Καραμπάγκ θα μείνει ωστόσο για πάντα χαραγμένη στην μνήμη του νεαρού άσου, κυρίως γιατί δικαίωσε απόλυτα την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπο του ο ίδιος ο Ουνάι Έμερι. Εκείνο το βράδυ ο Έμιλ Σμιθ-Ρόου σημείωσε το 2-0 στην νίκη της Άρσεναλ «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι για τους «κανονιέρηδες» και κατέστη έτσι ο πρώτος παίκτης της Άρσεναλ που σκοράρει έχοντας γεννηθεί τον 21ο αιώνα.

Παράλληλα, σε ηλικία 18 ετών, 2 μηνών και 7 ημερών, έγινε ο νεότερος σκόρερ για την ομάδα του Λονδίνου σε ευρωπαϊκό παιχνίδι, μετά τον Τσάμπερλεϊν ο οποίος σκόραρε το 2011 απέναντι στον Ολυμπιακό σε ηλικία 18 ετών, 1 μήνα και 13 ημερών.

Εκπληκτικό μίγμα αλα… Ντένις Μπέργκμαμπ

Στο παιχνίδι απέναντι στη Βόρσκλα ο 18χρονος μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ μόλις στο 10΄ για τους φιλοξενούμενους πετυχαίνοντας το τρίτο του τέρμα στις τέσσερις τελευταίες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα των Λονδρέζων. Οι ικανότητες ωστόσο του πιτσιρικά που πετά σπίθες πάνω στο χορτάρι δεν σταμάτησαν εκεί, αφού πήρε μπάλες, δημιούργησε για τους συμπαίκτες του και έστρωσε επιθετικά το παιχνίδι της ομάδας του. Όπως αναμενόταν μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε στο twitter ένας καταιγισμός σχολίων από τους φίλους της Άρσεναλ που δεν δίστασαν να συγκρίνουν τον Σμιθ-Ροου με τον θρυλικό ιπτάμενο Ολλανδό- κατά κόσμον Ντένις Μπέργκαμπ. Ενός ποδοσφαιριστή-καλλιτέχνη που θαρρείς πως με το μοναδικό στυλ ποδοσφαίρου του χόρευε στον αγωνιστικό χώρο.

Μίξη Ντε Μπρόινε με Μπέργκμαμπ, είτε απλά ο εαυτός του, το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για έναν αμυντικό που αψηφά τις προκλήσεις. Θα τον δεις να παίζει κυρίως στα «φτερά» της μεσαίας γραμμής, με εξαιρετικές μεταβιβάσεις και αίσθηση των χώρων, που όμως ρίχνεται και στην επίθεση όταν αυτό του ζητηθεί. Το μέλλον του σίγουρα διαγράφεται λαμπρό…

Κωνσταντίνα Θεοδώρου