Όχι Π- Άλι αυτός σκέφτονται στην Τσέλσι!

Ο Ντέλε Άλι άνοιξε το σκορ στη νίκη της Τοτεναμ που τελείωσε το 28 αγώνων αήττητο σερί της Τσέλσι του Σάρι και απέδειξε απέναντι στους «μπλε» την… ερωτική σχέση του 22χρονου μέσου με την ομάδα δυτικού Λονδίνου. 



Όχι  Π- Άλι αυτός σκέφτονται στην Τσέλσι!

Τα ματς μεταξύ Τότεναμ και Τσέλσι παραδοσιακά αναγράφονται με έντονα γράμματα στον κατάλογο των λονδρέζικων αλλά και των αγγλικών γενικότερα ντέρμπι, προσελκύοντας  τους φίλους του «Νησιού» με τις ανατροπές, τις συγκινήσεις που έχουν προσφέρει και τις προσωπικότητες που έχουν αναδυθεί από αυτά κατά καιρούς. Στην τρέχουσα δεκαετία, το πρόσωπο του εν λόγω ντέρμπι που τείνει να αναδειχθεί και με τη… βούλα πλέον σε σήμα κατατεθέν δεν είναι άλλο από αυτό του Ντέλε Άλι.

Ο 22χρονος άσος των «σπιρουνιών» ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στη νίκη της Τότεναμ επί της Τσέλσι με 3-1 στο Γουέμπλεϊ για τη 13η αγωνιστική της Premier League με γκολ στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης, το έκτο στα τελευταία του πέντε παιχνίδια κόντρα στους «μπλε». 

Είχαν προηγηθεί τα «μπρέις» του Άγγλου με νιγηριανές ρίζες μέσου στην νίκη των Σπερς τον περασμένο Απρίλιο με 3-1 αλλά και στις 4 Γενάρη του 2017 όταν και πάλι οι τότε γηπεδούχοι είχαν επικρατήσει με 2-0 στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»  ενώ ένα ακόμη γκολ πέτυχε την ίδια σεζόν, στο Στάμφορντ Μπριτζ στη νίκη της Τσέλσι με 4-2.

Ο μέσος της Τότεναμ φαίνεται έτσι πως έχει βρει το αγαπημένο του «θήραμα» στην Πρέμιερ στο προφίλ της ομάδας του Μαουρίτσιο Σάρι και του προκατόχου του Αντόνιο Κόντε, με το σύνολο των 6 τερμάτων σε όλες τις διοργανώσεις να αποτελεί την υψηλότερη του επίδοσηκόντρα σε μία ομάδα.

Η νίκη της ομάδας του Μαουρίσιο Ποτσετίνο που την ανέβασε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και στο -5 από την κορυφή, σηματοδότησε επίσης την επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα σε ματς με αντίπαλο την Τσέλσι που διεξάγεται στο Γουέμπλεϊ. 

Από τις συνολικά πέντε αναμετρήσεις, οι τρεις πιο πρόσφατες(2012,2014,2017) βάφτηκαν «μπλε» με την τελευταία νίκη των «σπιρουνιών» να σημειώνεται στο μεταξύ τους ραντεβού τη σεζόν 2007/2008 στον τελικό του Λιγκ Καπ με 2-1 στην παράταση (1-1 στη κανονική διάρκεια ) χάρη σε γκολ των Μπερμπάτοφ και Γούντγκειτ ενώ σε κανονικό 90λεπτο η μόνη φορά που η Τότεναμ αναδείχθηκε νικήτρια χρονολογείται πίσω στο 1967, στον τελικό του FA cup. Τότε η Τοτεναμ του μεγάλου Μπιλ Νίκολσον  είχε επικρατήσει με 2-1 με γκολ των Τζίμι Ρόμπερτσον και Φρανκ Σαούλ. 

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης