Έτσι έκλεισε τον κύκλο του στην εθνική ομάδα ο Ρούνεϊ

Οι τίτλοι τέλους έπεσαν και επίσημα πλέον, με την 120η εμφάνιση του Γουέιν Ρούνεϊ στην εθνική ομάδα της Αγγλίας, με τον Γουέιν Ρούνεϊ ν' αποχωρεί γνωρίζοντας πως παραμένει ο πρώτος σκόρερ, όντας δεύτερος σε συμμετοχής πίσω από τον Πίτερ Σίλτον και με τον σεβασμό όλων...  



Έτσι έκλεισε τον κύκλο του στην εθνική ομάδα ο Ρούνεϊ

Έπειτα από μια διετία, αποφασίστηκε πως θα ήταν σωστό για την συνολική προσφορά του Ρούνεϊ, να κληθεί για να παίξει μια τελευταία φορά με τη φανέλα με το αγγλικό εθνόσημο και να χειροκροτηθεί στο «Γουέμπλεϊ».

Ο εμβληματικός αρχηγός της Αγγλίας δεν απαίτησε ποτέ να γίνει κάποιο ματς προς τιμήν του, δεν επιδίωξε ποτέ να... ενοχλήσει την FA για να προβληθεί ξανά, δεν αρνήθηκε ποτέ τίποτα σε ό,τι αφορά την εθνική ομάδα και η απόσυρσή του από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, σημειώνεται με το κεφάλι ψηλά.

Ακόμα και τώρα, στην τελευταία του εμφάνιση, δεν ζήτησε ούτε να παίξει βασικός, ούτε να πάρει τη φανέλα με το 10, ούτε το περιβραχιόνιο για το οποίο οι υπόλοιποι διεθνείς δεν έθεσαν καν θέμα συζήτησης και το παραχώρησαν με όλη την καλή τους διάθεση. Δεν απαίτησε να διατεθούν τα έσοδα του αγώνα προς ενίσχυση του φιλανθρωπικού οργανισμού που του ανήκει, αλλά πραγματοποίησε μια μικρή ενέργεια καλώντας τον κόσμο να επιλέξει αν θέλει να δωρίσει ένα ποσό μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Όσο κι αν ήταν η βραδιά του, αυτή της Πέμπτης στο φιλικό κόντρα στις ΗΠΑ, ο Ρούνεϊ θα έκανε τα πάντα για να μη στραφούν αποκλειστικά πάνω του οι κάμερες και τα φώτα, αλλά να το απολαύσει όσο πιο χαλαρά θα μπορούσε, δίχως να επιβαρύνει κανέναν που να συνδέεται με τα «τρία λιοντάρια».

Από εκείνη τη 12η Φεβρουαρίου του 2003 και το ντεμπούτο του σε ματς απέναντι στην Αυστραλία στο Upton Park, μέχρι και τη 15η Νοέμβρη του 2018, συμπλήρωσε 120 συμμετοχές με τη φανέλα με το εθνόσημο.

Από το τρομερό Euro 2004 σε πολλές δύσκολες στιγμές, στις οποίες ουδέποτε έκανε πίσω.

Κατέγραψε 74 συμμετοχές σε επίσημα ματς, ξεπέρασε και τον τεράστιο Μπόμπι Τσάρλτον έχοντας πλέον σκοράρει 53 φορές με την εθνική Αγγλίας, ενώ, είχε γίνει και ο νεότερος σκόρερ ever στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όταν είχε βρει δίχτυα σε ηλικία 17 ετών και 317 ημερών.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ είναι ένας θρύλος των «τριών λιονταριών» και αποχώρησε δίχως... φανφάρες και κάτι ιδιαίτερο. Έπαιξε για μισή ώρα απέναντι στις ΗΠΑ, το χάρηκε, ένιωσε τον σεβασμό και την τιμή, αισθάνθηκε ξανά το συναίσθημα της προσφοράς με τη φανέλα με το εθνόσημο και θα μείνει στην ιστορία ως ένας εκ των σπουδαιότερων που τίμησαν τη χώρα σε ποδοσφαιρικό επίπεδο...

Κώστας Ζάλιαρης