Ο Φαμπίνιο δικαίωσε τον Κλοπ

Κάτι παραπάνω ήξερε ο Γιούργκεν Κλοπ που κρατούσε τον Φαμπίνιο εκτός πλάνων και τον χρησιμοποιούσε σταδιακά στα ματς της Λίβερπουλ. Ο Βραζιλιάνος χαφ ήταν εκπληκτικός στο ματς με τον Ερυθρό Αστέρα για το Τσάμπιονς Λιγκ, βγάζοντας ολόκληρο το 90λεπτο κατά το οποίο έκανε τρομερή δουλειά στο χώρο του κέντρου.  



Ο Φαμπίνιο δικαίωσε τον Κλοπ

Όσο κι αν νωρίτερα στο ξεκίνημα της σεζόν υπήρχε η απορία για τον Φαμπίνιο και την προσαρμογή του στα πλάνα του «Kloppo» στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, όλες οι απαντήσεις δίνονται από τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί πλέον ο ποδοσφαιριστής και πολύ περισσότερο απ' όσα έκανε στο «Άνφιλντ» το βράδυ της Τετάρτης απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα.

Με 75% επιτυχημένες μονομαχίες απέναντι στους αντιπάλους του, με 80 μεταβιβάσεις και 20 εξ αυτών στο κομμάτι του γηπέδου μπροστά από καρέ των Σέρβων, με 90% επιτυχημένες πάσες, με 100% επιτυχία σε όλες τις εναέριες μονομαχίες (!) και με συμμετοχή σε δημιουργία δυο ευκαιριών για γκολ, ο «Φαμπ» ήταν εξαιρετικός στην αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γιούργκεν Κλοπ το επιδίωξε αυτό και το κατάφερε, όπως το έχει κάνει στο παρελθόν και με την περίπτωση του Άλεξ Όξλεϊντ Τσάμπερλεϊν μέχρι ο Άγγλος εξτρέμ να βγάλει στο γήπεδο όλα τα θετικά χαρακτηριστικά του.

Ο Φαμπίνιο κέρδισε πολλούς πόντους με την εικόνα που παρουσίασε απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, έδειξε πανέτοιμος πλέον για να υπάρχει πάντοτε στο μυαλό του προπονητή του για τα βασικά του πλάνα σε κάθε αναμέτρηση, είχε πολύ καλή συνεργασία με τον Βαϊνάλντουμ στο χώρο του κέντρου – αν και κινήθηκε αρκετά και σε ρόλο... 8αριού – και μαζί με τον Σακίρι είναι εκείνοι που παίρνουν τα περισσότερα credits από αυτό το εύκολο 4-0 των «κόκκινων» κόντρα στους Σέρβους και την επιστροφή στις ευρωπαϊκές νίκες.

Κώστας Ζάλιαρης