Έκανε μάγκα τον Ομπαμεγιάνγκ ο Εζίλ (vid)

Δύο γκολ σε τρία λεπτά. Μπορεί να ήταν από τα πιο εύκολα της καριέρας του, όμως ταυτόχρονα ανέβασαν τους αριθμούς των επιδόσεών του σε σημείο που ξεπέρασε και τον Τιερί Ανρί! Η μαγική νύχτα του Μεσούτ Εζίλ απέναντι στη Λέστερ έκανε μάγκα τον Πιέρ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.  



Έκανε μάγκα τον Ομπαμεγιάνγκ ο Εζίλ (vid)

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός πέτυχε ακόμα δυο γκολ με τη φανέλα των «κανονιέρηδων», παίρνοντας τις ασίστ από τον Γερμανό αστέρα αλλά και τον Έκτορ Μπεγερίν το βράδυ της Δευτέρας, για να στείλει τη μπάλα σε κενή εστία στο 63' και το 66' γράφοντας το τελικό 3-1 κόντρα στις «αλεπούδες».

Το παράδοξο είναι πως και τα δυο του γκολ ήρθαν μέσα σε πέντε λεπτά από τη στιγμή που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, αφού ο Ουνάι Έμερι τον έριξε στο ματς στο 61' και μέχρι το 66ο λεπτό είχε δικαιωθεί απόλυτα, με τον «Όμπα» να τελειώνει τις φάσεις που έφτιαξαν οι... εκστασιασμένοι συμπαίκτες του και δη ο Εζίλ, σμπαραλιάζοντας την άμυνα της Λέστερ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Με αυτά τα δύο γκολ, ο Ομπαμεγιάνγκ έφτασε και ξεπέρασε τα 15 τέρματα με τη φανέλα της Άρσεναλ πιο γρήγορα και από τον Τιερί Ανρί, αφού πλέον έχει γράψει το κοντέρ 16 γκολ σε 22 ματς, με τον Γάλλο πρώην στράικερ της ομάδας να έχει χρειαστεί 30 παιχνίδια για να σκοράρει 15 φορές...

Παράλληλα, ο Γκαμπονέζος έχει συμμετοχή σε 21 γκολ για τους «κανονιέρηδες» σε 22 ματς πρωταθλήματος που έχει συμμετοχή με το κλαμπ, σκοράροντας τα 16 από αυτά και έχοντας δώσει 5 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Επιπλέον, εντός του 2018, έχει τη μεγαλύτερη παρουσία σε φάσεις που κατέληξαν σε γκολ για την ομάδα του από κάθε άλλον συμπαίκτη του, με μόλις 24 ματς (18 γκολ και 5 ασίστ).

Κώστας Ζάλιαρης