Μόλις ένας Άγγλος διεθνής άνω των 25 ετών στο αρχικό σχήμα!

Απίστευτη εμπιστοσύνη στη νέα γενιά επιδεικνύει ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, που από τους 11 τους οποίους ξεκίνησε στη νίκη (3-2) επί της Ισπανίας, μονάχα ένας διεθνής ήταν άνω των 25 ετών!  



Μόλις ένας Άγγλος διεθνής άνω των 25 ετών στο αρχικό σχήμα!

Στη νεανικότερη εθνική ομάδα της Αγγλίας εδώ και 59 χρόνια (από το 1959 είχαν να παρατηρηθούν και να βρεθούν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα τέτοιες ηλικίες), τα νιάτα επιβραβεύουν τον ομοσπονδιακό τεχνικό και μαζί συνεχίζουν την πορεία τους μετά το Μουντιάλ της Ρωσίας όπου έφτασαν μέχρι και τα ημιτελικά...

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ ανανέωσε το συμβόλαιό του με την FA έως και το 2022 με στόχο φυσικά την επιτυχία στο Nations League και κάποια διάκριση στο Euro του 2020 και επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, σκοπεύοντας να πετύχει με τη «δίψα» και τη διάθεση των νεαρών διεθνών.

Το βράδυ της Δευτέρας απέναντι στην Ισπανία στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», μονάχα ο 28χρονος Κίεραν Τρίπιερ ήταν άνω των 25 ετών στην 11άδα που βρέθηκε μαζί με τους: Πίκφορντ, Γκόμες, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Γουίνκς, Ντάιερ, Μπάρκλεϊ, Στέρλινγκ, Κέιν και Ράσφορντ! 

Ο μέσος όρος ηλικίας στα «τρία λιοντάρια» ήταν λίγο παραπάνω από 23 έτη! 

Κώστας Ζάλιαρης