Το... μαγικό μήνυμα του Σάρι που άλλαξε την Τσέλσι

Γνωστός λάτρης του ωραίου ποδοσφαίρου, έχοντας βρει την ουσία στη ζωή και το επάγγελμα που επέλεξε να κάνει αφήνοντας την τράπεζα για ν' ασχοληθεί με τη μπάλα, ο Σάρι μεταμόρφωσε την Τσέλσι και σε αυτό, παίζει σημαντικό ρόλο μια καθημερινή του ατάκα προς τους ποδοσφαιριστές του στο προπονητικό κέντρο...  



Το... μαγικό μήνυμα του Σάρι που άλλαξε την Τσέλσι

Ο Νταβίντ Λουίζ είναι εκείνος που αποκάλυψε όσα λέει ο Ιταλός τεχνικός κάθε μέρα πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα προετοιμασίας για κάθε αγώνα ξεχωριστά.

Μπορεί για κάποιους ν' ακούγεται κλισέ, να είναι κάτι που θα μπορούσε να το σκεφτεί οποιοσδήποτε, αλλά όταν γνωρίζει τον τρόπο σκέψης και τη νοοτροπία του Σάρι γύρω από το άθλημα, τότε αμέσως αποκτά άλλη σημασία στη νοοτροπία του καθενός, ειδικά για τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται (και) για εκείνον.

«Μας δίνει να καταλάβουμε τη χαρά του ποδοσφαίρου. Προσπαθούμε πάντα να το χαιρόμαστε και να το απολαμβάνουμε. Κάθε μέρα μας λέει “έχετε την καλύτερη δουλειά σε ολόκληρο τον κόσμο. Χαρείτετ τη... Παίξτε με ένα μεγάλο χαμόγελο γιατί πολλοί άνθρωποι δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα» ήταν τα λόγια του Νταβίντ Λουίζ για τον τρόπο διαχείρισης των «μπλε» από τον Σάρι και αμέσως γίνονται κατανοητά πολλά στοιχεία και πράγματα για τη βελτίωση της Τσέλσι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά την εποχή Κόντε.

Όπως ακριβώς το τόνισε και ο Γιούργκεν Κλοπ, έτσι ακριβώς όπως ο κόσμος θαύμασε τη Νάπολι μέχρι και πέρυσι όταν οι «παρτενοπέι» διεκδίκησαν τον τίτλο και το τέλος της κυριαρχίας της Γιουβέντους, όπως και φέτος που οι Λονδρέζοι παίζουν ωραίο, ελεύθερο και επιθετικό ποδόσφαιρο.

Γιατί πλέον όσοι ανήκουν στην Τσέλσι, κάθε μέρα κάνουν όλο και πιο δυνατή στη συνείδησή τους, την ιδέα πως κάνουν μια δουλειά την οποία θα εύχονταν όλοι να κάνουν. Και είναι τυχεροί εκείνοι που την κάνουν. Ανεξάρτητα από πίεση και επίπεδο ανταγωνισμού, το ποδόσφαιρο είναι χαρά.

Και δεν είναι τυχαίο που όσοι έχουν μιλήσει από τους «μπλε» τονίζουν τον παράγοντα «χαρά» στο παιχνίδι τους...

Κώστας Ζάλιαρης