Ο Νόκαερτ νίκησε την κατάθλιψη και στέλνει μήνυμα στήριξης

Ένα διαζύγιο και ο χαμός του πατέρα του, έριξαν στο πάτωμα τον Άντονι Νόκαερτ, μέχρι να καταφέρει να ζητήσει βοήθεια από τη Μπράιτον και να δηλώνει πλέον χαρούμενος και ανυπόμονος για τις όμορφες στιγμές της ζωής του...  



Ο Νόκαερτ νίκησε την κατάθλιψη και στέλνει μήνυμα στήριξης

Ο εξτρέμ των «γλάρων» αντιλήφθηκε πως την περασμένη αγωνιστική περίοδο είχε επηρεαστεί τόσο πολύ από ατυχή και δυσάρεστα γεγονότα στη ζωή του, που δεν μπορούσε να σκεφτεί καθαρά κάθε φορά που πατούσε το χορτάρι, ούτε καν για να προπονηθεί.

Κατάλαβε πως έπασχε από κατάθλιψη και χρειαζόταν βοήθεια, γι' αυτό μίλησε στον συμπαίκτη του, τον Μπρούνο Σάλτορ κι εκείνος με τη σειρά του απευθύνθηκε αμέσως στον προπονητή της ομάδας, Κρις Χιούτον.

«Ο κόουτς ήρθε και μου είπε πως δεν έδιναν επιλογή και απλά μου ανακοίνωσαν ότι θα με βοηθούσαν προσλαμβάνοντας έναν ψυχολόγο για να μιλήσω. Τα πράγματα πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο. Με βοήθησε πολύ και ο ψυχολόγος και η ομάδα μου. Η κατάθλιψη είναι πολύ κακό πράγμα. Πριν από χρόνια μου μιλούσαν ορισμένοι για την κατάθλιψη και έλεγα “τι είναι αυτό;”. Δεν το λαμβάνεις σοβαρά υπόψιν σου μέχρι να σου χτυπήσει την πόρτα...

Το καταλαβαίνεις γιατί νιώθεις ότι βιώνεις την χειρότερη περίοδο της ζωής σου. Θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε συναδέλφους μου κι όχι μόνο, ότι όσο πιο νωρίς το καταλάβουν, είναι πολύ σημαντικό να μιλήσουν αμέσως και να μη φοβηθούν...» ήταν τα λόγια του Νόκαερτ.

Κώστας Ζάλιαρης