Κυριάρχησε με… μισό μηδέν η Γουλβς!

Με το γκολ του Ραούλ Χιμένεζ στο 61ο λεπτό της συνάντησης κατάφερε η Γουλβς να επικρατήσει εντός έδρας με σκορ 1-0 της Μπέρνλι για την πέμπτη αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ! Στους 8 βαθμούς οι νικητές, χωρίς «τρίποντο» και με μόλις έναν βαθμό συνεχίζει το συγκρότημα του Ντάις…



Κυριάρχησε με… μισό μηδέν η Γουλβς!

Η παράδοση που θέλει την Μπέρνλι να μην κερδίζει ποτέ εκτός έδρας αναμέτρηση απέναντι σε «νεοφώτιστη» ομάδα συνεχίστηκε, με τους «clarets» να μετρούν πλέον 6 ισοπαλίες και 5 ήττες σε σύνολο 11 αγώνων.

Αντιθέτως οι «λύκοι» συνεχίζουν την εξαιρετική εντός έδρας παράδοση που έχουν «χτίσει» επί των ημερών του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, ο οποίος έχει αποχωρήσει από το «Μολινό» μόλις δύο φορές ηττημένος σε σύνολο 29 αναμετρήσεων σε όλες τις διοργανώσεις!

Το ματς

Οι γηπεδούχοι  ήταν αυτοί που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ποιος είναι το αφεντικό εντός αγωνιστικού χώρου και το σκορ θα μπορούσε να έχει πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις αν ο Τζο Χαρτ δεν πραγματοποιούσε μια εξαιρετική εμφάνιση!

Η ομάδα του Σον Ντάις παρέμεινε ακίνδυνη επιθετικά καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και δέχτηκε αρκετή πίεση από τους «λύκους», οι οποίοι έφτασαν για πρώτη φορά κοντά στο γκολ με τη σέντρα του Έλντερ Κόστα στο 10ο λεπτό. Ο Μπολί δεν πρόλαβε με προβολή την μπάλα και ο Χαρτ απομάκρυνε την μπάλα με ενστικτώδη επέμβαση.

Στο ημίωρο τα πράγματα ζόρισαν ακόμη περισσότερο για τους «clarets»! Ο Ραούλ Χιμένεζ δεν κατάφερε με διπλή προσπάθεια (σ.σ. πλασέ και κεφαλιά) να εξουδετερώσει τους Χαρτ και Ταρκόφσκι ενώ στο 31ο λεπτό ο Άγγλος πορτιέρο δήλωσε ξανά «παρών» σε προβολή του Ντόχερτι. Στο 44’ ένα σουτ του Μπολί κατέληξε πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα δεν άλλαξε και στο 46’ ο Ραούλ Χιμένεζ απώλεσε... τεράστια ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια από ιδιαιτέρως πλεονεκτική θέση και ύστερα από πάσα του Γότα! Στο 61ο λεπτό ωστόσο ο Μεξικανός έκανε τη δουλειά του με πανέμορφο πλασέ στη δεξιά γωνία της αντίπαλης εστίας, εκμεταλλευόμενος την μεταβίβαση του Ντόχερτι στο ύψος της μεγάλης περιοχής. 1-0!

Το συγκρότημα του Νούνο Εσπιρίτο Σάντο συνέχισε να «πυροβολεί» έως το τέλος ενώ η μοναδική επικίνδυνη στιμγή που κατάφεραν να εκδηλώσουν οι «clarets» καταγράφηκε στο 67ο λεπτό, όταν το γέμισμα του Γκούντμουντσον βρήκε εντός περιοχής τον Βύντρα. Το σουτ που επιχείρησε ο δεύτερος κατέληξε κόρνερ ύστερα από παρέμβαση των αμυνομένων…

Οι συνθέσεις

Γουλβς: Πατρίσιο, Κοάντι, Μπένετ, Μπολί, Τζόνι, Ντόχερτι, Ζοάο Μουτίνιο, Ρούμπεν Νέβες, Γότα (88’ Γκιμπς-Γουάιτ), Έλντερ Κόστα (66’ Τραορέ), Ραούλ Χιμένεζ (76’ Μπονατίνι)

Μπέρνλι: Χαρτ, Ταρκόφσκι, Μι, Μπάρντσλεϊ, Τέιλορ, Χέντρικ (79’ Γουέστγουντ), Κορκ, Λένον, Γκούντμουντσον, Μπαρνς (56’ Βύντρα), Βόουκς (70’ Γουντ)

Σκόρερ

61’ Ραούλ Χιμένεζ

Διαιτητής

Αντρέ Μάρινερ

Ιωάννης Τζιουμακλής