Αυτή η Τότεναμ μπορεί και τον τίτλο!

Τα δεδομένα είναι τέτοια που συνεχώς μεγαλώνουν την Τότεναμ και η νίκη στο Ολντ Τράφορντ με το εμφατικό 3-0 επί της Γιουνάιτεντ, δείχνει πως αυτή η ομάδα μπορεί πλέον να κοντράρει τις Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ για την κατάκτηση του φετινού τίτλου! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος  



Αυτή η Τότεναμ μπορεί και τον τίτλο!

Αυτό που έκανε η Τότεναμ το βράδυ της Δευτέρας είναι κάτι πολύ μεγάλο σε μια έδρα στην οποία δεν είχε σκοράρει τα τελευταία 4 χρόνια και 8 μήνες, που στο παρελθόν έχανε... απ' τα αποδυτήρια αφού μετρούσε μόλις δυο νίκες σε 26 επισκέψεις πριν από τη χθεσινοβραδινή και μάλιστα εκεί έχει τις περισσότερες ήττες (21) από κάθε άλλη ομάδα.

Η ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, δίχως μεταγραφές το φετινό καλοκαίρι, όμως την ίδια στιγμή, δίχως να βγάζουν και κούραση οι ποδοσφαιριστές μετά την παρουσία τους στο Μουντιάλ, με τον Χάρι Κέιν να καταφέρνει να σπάσει και την προσωπική του κατάρα σκοράροντας ξανά μέσα στον Αύγουστο, φτάνει πλέον σε άλλα επίπεδα. Σε αυτά που θα επιτρέψουν στον λονδρέζικο σύλλογο να μπει ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ όσον αφορά στην κούρσα για την κατάκτηση της φετινής Πρέμιερ Λιγκ.

Με το 3x3 στο νέο πρωτάθλημα, με εικόνα που συνεχίζει να είναι απόλυτα ανταγωνιστική, πράγμα που δικαιωματικά κατατάσσει το κλαμπ εντός τετράδας (δεδομένο που μεχρι πριν από μερικά χρόνια ήταν όνειρο απατηλό) και μπαίνοντας ωσονούπω στο νέο γήπεδο τους επόμενους μήνες, η Τότεναμ γίνεται ομάδα ικανή να φέρει εις πέρας τον τεράστιο στόχο της κατάκτησης της κορυφής.

Κάπου εδώ σταματάει και η κουβέντα για τον χαρακτήρα που οφείλει και έχει η Τότεναμ στα εκτός έδρας ματς κόντρα στις ομάδες του Big-6, αφού για πρώτη φορά από το 1993 πήρε σερί νίκες σε έδρες όπου παλαιότερα τα αρνητικά αποτελέσματα ήταν η αιτία που έθετε τον σύλλογο εκτός των... μεγάλων δυνάμεων της Πρέμιερ Λιγκ.

Όσο για τον Ποτσετίνο, συνεχίζει το έργο του στον πάγκο, δίχως να δημιουργήσει θέμα για τη μηδενική μεταγραφική ενίσχυση το φετινό καλοκαίρι, διώχνοντας από Αύγουστο μήνα τις όποιες θεωρίες περί διαταραγμένων σχέσεων με τη διοίκηση, φροντίζοντας ώστε οι παίκτες του εντός αγωνιστικού χώρου να μη δίνουν αφορμές για να ξεκινήσει μια άλλη κουβέντα που μόνο κακό θα κάνει στο κλαμπ.