Φιλ Φόντεν: Το next best thing των «τριών λιονταριών»

O ταλαντούχος Φιλ Φόντεν της Μάντσεστερ  Σίτι φαίνεται πως έχει τραβήξει την προσοχή του επικεφαλής των Τριών Λιονταριών Γκάρεθ Σάουθγκειτ, λαμβάνοντας τον σοβαρά υπόψην του στο επόμενο ρόστερ της εθνικής Αγγλίας.   



Φιλ Φόντεν: Το next best thing των «τριών λιονταριών»

Η  Σίτι διαθέτει αναμφίβολα την αγοραστική δύναμη να ενισχύει το ρόστερ της με ποιοτικούς παίκτες δίχως να υπολογίζει το κόστος της μεταγραφής τους. Προσβλέπει ωστόσο και στην ανάπτυξη των ακαδημιών της με σκοπό την ανάδειξη παικτών μέσα από τα ίδια τα σπλάχνα της ομάδας, ποδοσφαιριστών που στο άμεσο μέλλον θα είναι ικανοί να στελεχώσουν και την πρώτη ομάδα. 

Το όνομα του νεαρού άσου των «πολιτών» φιγουράρει ανάμεσα στα μεγαλύτερα ανερχόμενα ταλέντα παγκοσμίως και όχι αδίκως αν αναλογιστεί κανείς το τι έχει καταφέρει να επιτύχει στο σύντομο διάστημα της καριέρας του. 

Μπορεί να έκανε το ντεμπούτο του ως βασικός τον περασμένο Νοέμβριο, όπως όμως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Γκουαρδιόλα την προηγούμενη εβδομάδα το αστέρι του με την φανέλα της Σίτι αναμένεται φέτος να λάμψει ειδικά μετά την απουσία εως και  τρίμηνο  του Κέβιν Ντε Μπρόινε. O γεννημένος στο Στόκπορτ και δηλωμένος οπαδός της ομάδας,  Φόντεν, βρισκόταν μάλιστα στον πάγκο της Σίτι στην νίκη επί της Άρσεναλ στον τελικό του Λιγκ Καπ. 

Με  πρωταγωνιστή τον ίδιο που πέτυχε δυο γκολ στον τελικό με την Ισπανία, η Εθνική του ομάδα της Αγγλίας από 0-2 νίκησε 5-2 ανεβαίνοντας στο υψηλότερο βάθρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου των παικτών κάτω των 17 ετών τον περασμένο Οκτώβριο και ο εξελίξιμος Φόντεν αναδείχτηκε και βραβεύτηκε  ως ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής της διοργάνωσης.  

Όπως ήταν εντυπωσιακό  το οκτάλεπτο της παρουσίας του Φόντεν στην καταιγιστική νίκη της Σίτι με 6-1 επί της Χάντερσφιλντ στο Έτιχαντ, οδήγησε τον Σάουθγκειτ σε εκτενείς συζητήσεις με τον προπονητή της ομάδας ,Πεπ Γκουαρδιόλα ,για την εξέλιξη του έφηβου μέσου τόσο εκτός όσο και εντός του γηπέδου. Ο νεαρός  είναι απίθανο βέβαια να εμφανιστεί στις 11 Σεπτεμβρίου με την Ισπανία, στο Nations League ούτε με την Κροατία ωστόσο  ο Σάουθγκειτ εμφανίζεται πρόθυμος να εξετάσει προσεκτικά την περίπτωση του και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να τον διαχειριστεί και εντάξει στο επόμενο ρόστερ της Εθνικής του ομάδας. 

Τόσο ο Γκουαρδιόλα όσο και ο τεχνικός  των «τριών λιονταριών» είναι αποφασισμένοι πως ο νεοσύλλεκτος Φόντεν  με σωστό ρυθμό θα φτάσει στην καταξίωση και το μόνο που μένει από τον 18χρονο είναι να τους επιβεβαιώσει!

Κωνσταντίνα Θεοδώρου