Με Μίλνερ και Μανέ, δεν έχασε ποτέ κανείς!

Με το πέναλτι του Μίλνερ που σε κανένα από τα 48 ματς της Πρέμιερ Λιγκ που έχει βρει δίχτυα, δεν έχει ηττηθεί (!) και με το 6ο γκολ του Μανέ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, η σοβαρότατη Λίβερπουλ πέρασε από το Selhurst Park με το 2-0 απέναντι στους «αετούς» στη 2η αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος! 



Με Μίλνερ και Μανέ, δεν έχασε ποτέ κανείς!

Σε... εκνευριστικά επίπεδα, για τη Λίβερπουλ, ήταν η οργάνωση της Κρίσταλ Πάλας στον αγωνιστικό χώρο από τον Ρόι Χότζον. Ο τεχνικός των «αετών» είχε στήσει κατάλληλα την ομάδα του στο γήπεδο, είχε ενημερώσει τους παίκτες του για τα διπλά μαρκαρίσματα που θα έπρεπε να εφαρμόσουν και οι χώροι έκλεισαν τόσο που οι «κόκκινοι» δεν είχαν επιλογές για να κινηθούν. Το τρανζίσιον από την επίθεση στην άμυνα λειτουργούσε άψογα για τους Λονδρέζους, οι οποίοι κινδύνευσαν σοβαρά για πρώτη φορά στο 23’, από πανέμορφη μπαλιά του Κεϊτά στον Σαλάχ και κακό ψιλοκρεμαστό του Αιγύπτιου που έφυγε ψηλά. Η απάντηση από πλευράς Πάλας ήρθε στο 25’ με το τρομερό δοκάρι του Τάουνσεντ σε αριστερό σουτ από απόσταση. Οι μοναδικές στιγμές που η Λίβερπουλ έδειχνε να μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις για κάτι καλό ήταν όσο... προλάβαινε να πετύχει ανοργάνωτα τα μετόπισθεν των γηπεδούχων, με τον Κεϊτά να ξεχωρίζει και να παίρνει αρκετές προσπάθειες. Η ανησυχία του Χότζον ήταν να μην αποκτήσουν οι φιλοξενούμενοι ταχύτητα και χώρους από τα πλάγια και πέτυχε να το περιορίσει. Εν τέλει η λύση βρέθηκε για τη Λίβερπουλ με το χαζό μαρκάρισμα του Σακό στον Σαλάχ στο φινάλε του ημιχρόνου και το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μίλνερ για το 1-0 στο 45’.

Με την έναρξη της επανάληψης, η ομάδα του Κλοπ βρήκε την αντίπαλη άμυνα πιο ανοιχτή από κάθε άλλη στιγμή του παιχνιδιού, όμως η μπαλιά του Ρόμπερτσον στον Σαλάχ που έτρεχε προς την περιοχή, σε συνδυασμό με την έξοδο του Χένεσεϊ έκαναν δύσκολα τα πράγματα για τον Αιγύπτιο, ο οποίος γύρισε στον Κεϊτά κι αυτός έκανε κακό δεξί πλασέ για να φύγει η μπάλα άουτ. Η παρουσία της Πάλας στο επιθετικό κομμάτι βελτιώθηκε πολύ στο δεύτερο μέρος και πρώτα με εκτέλεση φάουλ του Μιλιβόγεβιτς κι έπειτα με ένα σουτ του Φαν Άνολτ προκάλεσε ανησυχία στα καρέ του Άλισον. Η εμφάνιση των παικτών του Χότζον και οι διαφορετικές προθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησαν το παιχνίδι να γίνει καλύτερο και να δημιουργηθούν χώροι για να ψάξουν και οι δύο ομάδες. Ο Μπεντεκέ ήταν κακός και αντικαταστάθηκε, ο Ζαχά στο 72’ είχε ένα σουτ που κατεύθυνθηκε πάνω στον Άλισον και στο 74’, ο Μπισάκα αποβλήθηκε έχοντας γκρεμίσει τον Σαλάχ που είχε βρεθεί ολομόναχος απέναντι από τον Χένεσεϊ... Η αριθμητική ισορροπία ανατράπηκε, η Λίβερπουλ αναζήτησε πιο έντονα ένα δεύτερο γκολ και αυτό ήρθε στις καθυστερήσεις στο ανοιχτό γήπεδο με τον Μανέ να καταφέρνει να περάσει και τον Χένεσεϊ για να πλασάρει στην κενή εστία και να διαμορφώσει το τελικό 2-0. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Κρίσταλ Πάλας: Χένεσεϊ, Γουάν – Μπισάκα, Τόμκινς, Σακό, Φαν Άνολτ, Τάουνσεντ (79’ Γουόρντ), Μιλιβόγεβιτς, ΜακΆρθουρ, Σλουπ (83’ Μάιερ), Μπεντεκέ (70’ Σέρλοθ), Ζαχά

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ – Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Μίλνερ (67’ Χέντερσον), Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (87’ Λαλάνα), Σαλάχ, Φιρμίνο (90' + 3' Στάριτζ), Μανέ

Κώστας Ζάλιαρης