Ετοιμάζει… ξεσκαρτάρισμα ο Κλοπ!

Τους παίκτες που δεν χωρούν στο φετινό ρόστερ της Λίβερπουλ φαίνεται να ξεχωρίζει σιγά σιγά ο Γιούργκεν Κλοπ, εκ των οποίων μερικοί θα δοθούν δανεικοί για να πάρουν αλλού ευκαιρίες και άλλοι θα τεθούν υπό πώληση για να «ελαφρύνουν» οικονομικά τον σύλλογο…



Ετοιμάζει… ξεσκαρτάρισμα ο Κλοπ!

Mε τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο Ντιβόκ Οριγκί και ο Ντάνι Ινγκς θα αποτελέσουν μάλλον παρελθόν από τον σύλλογο, καθώς ο μεν πρώτος δεν έχει πείσει τον Γερμανό τεχνικό με τις εμφανίσεις του, ενώ στον δεύτερο δεν μπορεί να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό λόγω των συχνών τραυματισμών του. Για τον Βέλγο φορ η Λίβερπουλ θα αξιώσει ένα ποσό κοντά στα 25 εκ. λίρες. Απ' την άλλη, για τον Άγγλο επιθετικό, που ενδιαφέρει τις Νιουκάστλ και Σαουθάμπτον στο φετινό μεταγραφικό παζάρι, οι απαιτήσεις είναι εμφανώς μικρότερες (8 με 11 εκατομμύρια).

Θέση στο ρόστερ δεν υπάρχει πλέον και για τον Λάζαρ Μάρκοβιτς, ο οποίος πωλείται με ένα ποσό της τάξης των 6-7 εκ. λιρών. Με ένα παρόμοιο, πιθανώς και μικρότερο ποσό, θα αποχωρήσει από τους «κόκκινους» και ο Πέντρο Τσιριβέγια.

Πλέον, με την άφιξη του Άλισον στο «Άνφιλντ», ένας εκ των Μινιολέ ή Κάριους θα αποχωρήσει από τη Λίβερπουλ, καθώς δεν γίνεται η τριάδα των τερματοφυλάκων να αποτελείται από τρία θεωρητικά δυνατά ονόματα με υψηλές κιόλας αποδοχές. Ήδη το όνομα του Μινιολέ έχει «παίξει» για τη Μπαρτσελόνα, αν και ιδανικότερο σενάριο θα ήταν η παραχώρηση του Κάριους ως δανεικός σε άλλη ομάδα που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Όσον αφορά τους Μπεν Γούντμπερν και Μάρκο Γκρούιτς, αναμένεται να δοθούν δανεικοί, όπως συνέβη και πέρυσι, ώστε να έχουν περισσότερες ευκαιρίες να αγωνιστούν, κάτι που δεν θα συνέβαινε εύκολα στη Λίβερπουλ της φετινής σεζόν.

Το «τοπίο» δεν έχει ξεκαθαρίσει μόνο για τον Σεγί Ότζο ακόμα, σχετικά με το αν θα δοθεί και εκείνος σε κάποια άλλη ομάδα δανεικός, ή για το αν θα μπει στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών με μεταγραφή…

Χρήστος Γραβιάς