Οι τελικοί της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο Αγγλίας (video)

Για τρίτη φορά στην ιστορία θα αναμετρηθούν σε τελικό Κυπέλλου Αγγλίας Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



Οι τελικοί της Τσέλσι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο Αγγλίας (video)

«Κόκκινοι διάβολοι» και «μπλε» θα διεκδικήσουν τον απόγευμα (19:15) του Σαββάτου (19/5) την 137η κούπα της αρχαιότερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης και το england365 σας θυμίζει τα δύο προηγούμενα ραντεβού των δύο αντιπάλων στο τελευταίο ματς του θεσμού.

Η πρώτη συνάντηση έγινε το 1994. Παρά το γεγονός πως έως τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα το ματς ήταν στο 0-0, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε τελικά με το εμφατικό 4-0 και μετά τον τίτλο του πρωταθλητή κατέκτησε και το βαρύτιμο τρόπαιο, φτάνοντας υπό τις οδηγίες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο πρώτο νταμπλ της ιστορίας της!

Ο Ερίκ Καντονά έστησε δύο φορές τη μπάλα στη βούλα του πέναλτι (60’, 66’) και δεν έκανε λάθος, ενώ το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα βρήκαν και οι Μαρκ Χιουζ (69’) και Μπράιαν ΜακΚλέρ (90’).

.

To δεύτερο ραντεβού των Γιουνάιτεντ και Τσέλσι «κλίστηκε» 13 χρόνια αργότερα. Στο φινάλε της σεζόν 2006/07, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και πάλι, με τους «μπλε» να παίρνουν τη… ρεβάνς και το Κύπελλο στο Λονδίνο.

Πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ήταν ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος με γκολ τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση του έξτρα χρόνου της παράτασης, έγραψε το 1-0 στον πρώτο τελικό που διεξήχθη στο νέο «Γουέμπλεϊ».