Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2010-2011

Η σεζόν τελείωσε, οι ποδοσφαιριστές απολαμβάνουν τις διακοπές τους, ενώ τα προπονητικά επιτελεία σχεδιάζουν την επόμενη χρονιά. Το england365.gr θυμάται και σας παρουσιάζει τι έγινε σε κάθε ομάδα από τον περασμένο Αύγουστο, έως τα τέλη Μαΐου. Διαβάστε σήμερα, για την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2010-2011

«Ότι αρχίζει ωραίο τελειώνει με πόνο», λέει το τραγούδι και αυτό ίσχυσε σε όλη την περασμένη τη σεζόν στην Πρέμιερ. Μόνο που η ομάδα στην οποία ...αφιερώνεται το άσμα δεν είναι αυτή του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Τσέλσι και Άρσεναλ ξεκίνησαν με πολλά όνειρα και υποσχέσεις, αλλά βρέθηκαν στο τέλος πίσω από τους «κόκκινους διαβόλους».

Η σεζόν που πέρασε είχε παραστάσεις …για όλα τα γούστα. Από το αήττητο του «Ολντ Τράφορντ» ως το ρεκόρ των 29 αγώνων χωρίς ήττα (11/04/2010-01/02/2011) και από την ανανέωση του συμβολαίου του Γουέιν Ρούνεϊ, στις αποχωρήσεις της παλιάς φρουράς (Νέβιλ, Σκόουλς και λίγο από Φαν ντε Σάαρ).

Από τις αλχημείες (με τα γνωστά ...θετικά αποτελέσματα) του Σερ Άλεξ, έως τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος, Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ. Και από το χαμένο Τσάμπιονς Λιγκ στο πολυπόθητο 19ο πρωτάθλημα, που βρίσκεται από φέτος στην τροπαιοθήκη της ομάδας.

Η σεζόν που πέρασε είχε και αποκαλύψεις. Εκτός από αυτές για τα εξωγηπεδικά κατορθώματα του Ράιαν Γκιγκς, οι αποκαλύψεις φτάνουν ως το ...Μεξικό και τον Χαβιέ Ερνάντες, ο οποίος είναι ήδη το νέο αγαπημένο παιδί των φίλων της ομάδας.

Χωρίς αρχή….

Είναι Οκτώβρης και το Μάντσεστερ έχει χωριστεί στα δύο. Ο Γουέιν Ρούνεϊ δεν έχει υπογράψει το συμβόλαιο που του προσφέρει η Γιουνάιτεντ και οι πρώτες φήμες κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της «μισητής» Σίτι. Οι μνήμες του 2009, όταν ο Τέβες ντύθηκε στα γαλάζια ξυπνούν. Τελική κατάληξη; Ο 25χρονος επιθετικός όχι μόνο ανανεώνει τη συνεργασία του με τους «κόκκινους διαβόλους», αλλά λίγους μήνες μετά, θα πετύχει ένα από τα πιο δύσκολα και θεαματικά γκολ των τελευταίων χρόνων στην Πρέμιερ Λιγκ.

…αλλά με μέση και τέλος

Το 2010 έκλεισε με τη Γιουνάιτεντ στην κορυφή και έτσι συνέχισε και το 2011.

Από τις 13/12 η ομάδα του Σερ Άλεξ έπιασε κορυφή και δεν την άφησε ούτε για μια στιγμή. Η Τσέλσι έκανε τις τελευταίες τις προσπάθειες λίγο πριν το πέσιμο της αυλαίας, στην Άρσεναλ της χάριζαν το πρωτάθλημα και δεν το έπαιρνε (απανωτές γκέλες), ενώ οι άλλες ομάδες απλά δεν ήταν ικανές να πλησιάσουν στην κορυφή και πολύ περισσότερο να την απειλήσουν.

Αλλαγή σκυτάλης

Και αν τα χρόνια πέρασαν, και οι τίτλοι και οι επιτυχίες ήρθαν, έφτασε ο καιρός για αποχωρήσεις. Η «γενιά του 1992» μπορεί να είχε χωρίσει νωρίτερα (αποχωρήσεις Μπέκαμ, Νέβιλ Φ, Μπατ), αλλά οι Γκάρι και Πολ ήταν εκεί για να κρατούν την παράδοση στο «Ολντ Τράφορντ». Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και οι Νέβιλ και Σκόουλς δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. Μαζί τους αποχωρεί και ο Έντβιν Φαν ντε Σάαρ, ο «καλύτερος τερματοφύλακας που αγωνίστηκε στην ομάδα μετά τον Σμάιχελ», όπως τόνισε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Αυτός ξέρει καλύτερα άλλωστε….

Οι άλλες δύο κούπες

Και αν η σεζόν έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο στο πρωτάθλημα, δεν έγινε το ίδιο στο Κύπελλο και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Κύπελλο Αγγλίας αυτό που πείραξε τους φίλους της Γιουνάιτεντ δεν ήταν ο αποκλεισμός από τον τελικό του «Γουέμπλεϊ», αλλά το ότι αυτός ήρθε από την άλλη ομάδα της πόλης. Για να κατακτήσει η Σίτι το τρόπαιο επικράτησε των «κόκκινων διαβόλων» στα ημιτελικά.

Στον 2ο από τους 3 τελικούς που έγιναν πέρυσι στο «Ναό του ποδοσφαίρου» η Γιουνάιτεντ δεν φάνηκε συνεπής με την ιστορία, αλλά πως μπορεί κάποιος να της ζητήσει τα ...ρέστα όταν απέναντί της έχει αυτή την Μπαρτσελόνα;

Το 2010-2011 έκλεισε με 1 τρόπαιο και ένα χαμένο τελικό. Τα «σταυρόλεξα» της επόμενης ημέρας είναι εκεί και περιμένουν λύση. Η απάντηση έχει 18 γράμματα: Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.