Championship: 39η αγωνιστική

Στο «Έλαντ Ρόουντ» γίνεται η μάχη της αγωνιστικής στη Τσάμπιονσιπ με τη Λιντς να υποδέχεται τη Νότιγχαμ Φόρεστ σε έναν αγώνα για τις θέσεις των πλέι-οφ με ζωντανή όμως ακόμη την ελπίδα για απευθείας άνοδο. Ευκαιρία να πλησιάσει την κορυφή έχει η Νόριτς στον εντός έδρας αγώνα κόντρα στη Σκάνθορπ.



Championship: 39η αγωνιστική

ΛΙΝΤΣ – ΝΟΤΙΓΧΑΜ ΦΟΡΕΣΤ

Λιντς:Ηττα που την άφησε πίσω στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης γνώρισε την προηγούμενη αγωνιστική η Λιντς. Τα «παγώνια» ηττήθηκαν στην έδρα της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και έτσι το σημερινό παιχνίδι έχει πάρει οριακό χαρακτήρα. Η ομάδα του Σάιμον Γκρέισον στηρίζεται πολύ στην έδρα της και στο «Ελαντ Ρόουντ» παραμένει αήττητη εδώ και 12 αγωνιστικές. Στα αγωνιστικά, πολύ πιθανό είναι το σενάριο να μείνει εκτός ο ηγέτης της μεσαίας γραμμής Τζόνι Χόουσον. Οριστικά εκτός είναι ο επιθετικός Μπίλι Πέιντερ, που ξεκινά τιμωρία τριών αγωνιστικών.

Νότιγχαμ Φόρεστ:Από εκεί που πριν λίγο καιρό η Φόρεστ έμοιαζε να είναι το φαβορί για να πάρει τη δεύτερη προνομιούχο θέση, πλέον δεν είναι καθόλου σίγουρη ούτε η παρουσία της στα πλέι οφ. Οι «κόκκινοι» μετά βίας κατέχουν την έκτη θέση και αγνοούν τη νίκη εδώ και επτά αγωνιστικές. Παράλληλα, έχει μόνο ένα «τρίποντο» στα δέκα τελευταία παιχνίδια. Για τη σημερινή αναμέτρηση ο Μπίλι Ντέιβις απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ο έμπειρος αριστερός μπακ Πολ Κοντσέσκι. Ο δανεικός επιθετικός Μάρκους Τουντγκάι έχασε την ήττα (3-2) από τη Σουόνσι, ωστόσο ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και επιστρέφει. Πιθανότητες να γυρίσει έχει και ο βασικός φορ Ερνσοου. Ανέτοιμος παραμένει ο μέσος Γκι Μουσί.


ΧΑΛ – ΜΙΛΓΟΥΟΛ

Χαλ:Προ των πυλών της εισόδου της στην πρώτη εξάδα βρίσκεται η Χαλ, που διαγράφει πολύ καλή πορεία στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος. Πάντως, οι «τίγρεις» προέρχονται από εντός έδρας ισοπαλία με τη Νόριτς και δεν θέλουν να πετάξουν βαθμούς μπροστά στο κοινό τους για δεύτερη σερί αγωνιστική. Ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός Νικ Μπάρμπι θα χάσει το σημερινό παιχνίδι, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στην γάμπα. Ο τεχνικός Νάιτζελ Πίρσον δεν θα έχει επίσης στη διάθεσή του τον καλό αμυντικό Λίαμ Ροζίνιορ. Εκτός παραμένει ο δανεικός γκολκίπερ Βίτο Μανόνε.

Μίλγουολ:Κοντά σε μία τρίτη διαδοχική νίκη έφτασε την περασμένη αγωνιστική η Μίλγουολ, ωστόσο τελικά δεν κατάφερε να πάρει κάτι παραπάνω από την ισοπαλία (3-3) υποδεχόμενη την Κάρντφ. Πάντως, με εξαίρεση την ήττα στην έδρα της Γουότφορντ, τα «λιοντάρια» τα πήγαν αρκετά καλά μέσα στον Μάρτιο και έδειξαν πως έστω λίγο πριν το φινάλε μπορούν να παλέψουν για τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Ο πολύπειρος πλάγιος αμυντικός Αλαν Νταν δεν θα βοηθήσει τους φιλοξενούμενους κόντρα στη Χαλ, μετά την αποβολή του στο 3-3 με την Κάρντιφ. Για μερικές εβδομάδες ακόμα εκτός δράσης θα μείνει ο μέσος Τζίμι Αμπντού και μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο επιθετικός Σον Μπατ.


ΚΑΡΝΤΙΦ – ΝΤΕΡΜΠΙ

Κάρντιφ:Με έναν βαθμό στις αποσκευές της αποχώρησε από την έδρα της Μίλγουολ η Κάρντιφ. Μετά το ματς υπήρχε απογοήτευση στα αποδυτήρια, όχι τόσο για το αποτέλεσμα όσο για το ότι οι Ουαλοί δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη σε ένα εκτός έδρας παιχνίδι που σημείωσαν τρία γκολ. Πάντως, διατηρούν σοβαρές ελπίδες να προλάβουν τη δεύτερη θέση. Βασική προϋπόθεση αποτελεί βέβαια να πάρουν όλα τα εντός έδρας παιχνίδια.Ο προπονητής Ντέιβ Τζόουνς δεν υπολογίζει τον βασικό στόπερ Μαρκ Χάντσον. Ετσι, ίσως χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τον Τζλόιντ Σάμιουελ, ο οποίος αποκτήθηκε πριν από μερικές ημέρες από την Μπόλτον. Ο δανεικός γκολκίπερ Στίβεν Μπαϊγουότερ, δεν μπορεί να αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα που ανήκει . Μακροχρόνια τραυματίας παραμένει ο καλός επιθετικός Τσόπρα και γκολκίπερ Μάρσαλ.

Ντέρμπι:Αν και λίγο καθυστερημένα και μόλις πριν μπει σε σοβαρούς μπελάδες η Ντέρμπι ξύπνησε και κατάφερε να συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς τις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Μετά τη νίκη επί της Σουόνσι τα «κριάρια» απέσπασαν ισοπαλία 2-2 στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Τα τελευταία αποτελέσματα κάνουν πιο εύκολη τη συνέχεια του πρωταθλήματος για τον Νάιτζελ Κλαφ, που βλέπει την ομάδα του να έχει πάρει απόσταση δέκα βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στα αγωνιστικά, κοντά στην επιστροφή του στη δράση βρίσκεται ο Πολωνός επιθετικός Τσίβκα. Ελπίδες να βρεθεί στην 18άδα έχει και ο αμυντικός Αντερσον, που έχασε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς λόγω τραυματισμού. Ντεμπούτο ενδέχεται να κάνει ο γκολκίπερ κάνει ο γκολκίπερ Μπραντ Τζόουνς, που αποκτήθηκε δανεικός από την Λίβερπουλ.


ΚΟΒΕΝΤΡΙ – ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ

Κόβεντρι:Μία νίκη στα τελευταία 18 παιχνίδια είναι ο απολογισμός της Κόβεντρι και η βαθμολογική συγκομιδή της σε αυτό το διάστημα είχε ως αποτέλεσμα να βρίσκεται τώρα πολύ κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού. Παρά την απομάκρυνση του Εϊντι Μπουθρόιντ από τον πάγκο τα πράγματα δεν άλλαξαν με τους «γαλάζιους ουρανούς» να χάνουν την προηγούμενη εβδομάδα από την Πρέστον με 2-1. Τα καλά νέα για το παιχνίδι με τη Γουότφορντ, στο οποίο η νίκη αποτελεί μονόδρομο, επιστρέφει ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Μάρλον Κινγκ, έπειτα από τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών. Πέραν των γνωστών μακροχρόνια τραυματιών από το σημερινό παιχνίδι θα απουσιάσει πιθανότατα ο πολυδιάστατος Μάρτιν Κράνι και ο επιθετικός Κλάιβ Πλατ, ενώ από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο μέσος Μπέικερ.

Γουότφορντ:Σημαντικό πλήγμα στην προσπάθεια που καταβάλει να προλάβει τα πλέι οφ δέχθηκε η Γουότφορντ πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος. Οι «σφήκες» ηττήθηκαν 2-1 στην έδρα της Μίντλεσμπρο και βρίσκονται τέσσερις βαθμούς μακριά από την είσοδό τους στην πρώτη εξάδα. Εντούτοις, ο Μάλκι Μακάι και οι παίκτες του δεν χάνουν την αισιοδοξία τους και ελπίζουν ότι θα τα καταφέρουν σε μία έδρα που έχουν τρία σερί «διπλά». Από του παιχνίδι στο «Ricoh Arena»θα απουσιάσει ο καλός αμυντικός Μαριάπα, που αποβλήθηκε την περασμένη αγωνιστική. Ο δεξιός μπακ Ντόιλι εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα στο γόνατο, με τον ΜακΤζιν (μέσος) να παραμένει μακροχρόνια τραυματίας.


ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ – ΜΠΑΡΝΣΛΕΪ

Κρίσταλ Πάλας:Πισωγύρισμα αποτέλεσε για την Κρίσταλ Πάλας η εντός έδρας ισοπαλία (2-2) με την Ντέρμπι. Σε συνδυασμό και με την επικράτηση της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ οι Λονδρέζοι απέχουν πλέον μόνο τέσσερις βαθμούς από το να μπουν στη ζώνη του υποβιβασμού. Εντός έδρας πάντως δεν έχουν ηττηθεί στα 12 τελευταία παιχνίδια είναι σίγουρο ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν τη δύναμη που τους δίνει το «Σέλχαρστ Παρκ» κόντρα στην Μπάρνσλεϊ. Σημαντική είναι η επιστροφή του αρχηγού Πάντι ΜακΚάρθι, ο οποίος θα βρεθεί στο κέντρο της άμυνας. Ο μέσος Αγκουστιέν έχει ελπίδες να αγωνιστεί για πρώτη φορά από τότε που αποκτήθηκε δανεικός από τη Σουόνσι, όμως εκτός είναι ο χαφ Μάροου.

Μπάρνσλεϊ:Με... ανυπομονησία περιμένουν στην Μπάρνσλεϊ να ολοκληρωθεί ο χρονιά, αφού οι φιλοξενούμενοι χρειάζονται να συγκεντρώσουν ακόμα ελάχιστους βαθμούς για να εξασφαλίσουν και μαθηματικά την παραμονή. Βέβαια, τα όνειρα στο ξεκίνημα της χρονιάς ήταν διαφορετικά, αλλά με τους «τάικς» να έχουν μόνο μία νίκη στα τελευταία ματς οι οπαδοί τους δεν μπορούν να περιμένουν και πολλά. Πιθανότητες επιστροφής στη δράση έχουν ο κεντρικός αμυντικός Φόστερ και ο παρτνενέρ του Πολ ΜακΣέιν. Τον τραυματισμό του ξεπέρασε και ο Ντάιν Χέινς (επιθετικός), όμως αμφίβολοι είναι ο μέσος Μέλις και ο αμυντικός Πελτιέ.


ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ – ΛΕΣΤΕΡ

Μίντλεσμπρο:Τεράστιας βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε στο προηγούμενο παιχνίδι της η Μίντλεσμπρο. Ελαφρώς βελτιωμένη από το σημείο της χρονιάς που ανέλαβε ο Τόνι Μοουμπρέι, η «Μπόρο» ξεπέρασε το εμπόδιο της Γουότφορντ και πλέον απέχει δέκα βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Με ακόμα ένα θετικό αποτέλεσμα σήμερα πρέπει να μιλάμε οριστικά για παραμονή. Οι επιλογές του Μοουμπρέι, ειδικά για την άμυνα, έχουν αυξηθεί σήμερα, μιας και επέστρεψαν με τις ρεζέρβες παίκτες που απουσίαζαν για μεγάλο διάστημα. Πέραν των γνωστών απουσιών δεν προέκυψε κάποιο νέο πρόβλημα.

Λέστερ:Αναπάντεχο «στραβοπάτημα» για τη Λέστερ, που ηττήθηκε μπροστά στο κοινό της από την Πόρτσμουθ. Οι «αλεπούδες» έχασαν έδαφος στην προσπάθεια να προλάβουν τα πλέι οφ και πλέον έχουν να καλύψουν απόσταση πέντε βαθμών. Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τον Σβεν Γκόραν Ερικσον είναι η επιθετική δυστοκία των παικτών, οι οποίοι στα πρόσφατα ματς δυσκολεύονται να σκοράρουν, με εξαίρεση αυτό κόντρα στη Σκάνθορπ. Ντεμπούτο με τους φιλοξενούμενους ενδέχεται να κάνει ο έμπειρος φορ Ντιομανσία Καμαρά. Ο Σενεγαλέζχος αποκτήθηκε δανεικός από τη Φούλαμ. Ο αριστερός μπακ Φαν Αανχολτ βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποθεραπείας του.


ΝΟΡΙΤΣ – ΣΚΑΝΘΟΡΠ

Νόριτς:Οκτώ παιχνίδια απομένουν ακόμα στο πρωτάθλημα και πλέον είναι στο χέρι της Νόριτς αν θα είναι αυτή που θα ακολουθήσει την ΚΠΡ στην Πρέμιερ Λιγκ. Τα «καναρίνια», που προέρχονται από ισοπαλία στην έδρα της Χαλ, βρίσκονται στο δεύτερο «σκαλί» της βαθμολογίας και σήμερα μπορούν να αυξήσουν τη διαφορά από τους διώκτες τους, μιας και λογικά θα ξεπεράσουν το εμπόδιοα της Σκάνθορπ. Στην προσπάθεια των γηπεδούχων για άνοδο δεν θα μπορέσει να βοηθήσει άλλο ο επιθετικός Ααρον Βίλμπραχαμ, που χάνει το υπόλοιπο της περιόδου. Εκτός σήμερα είναι και ο φορ Μάρτιν, ο οποίος ίσως γυρίσει την ερχόμενη εβδομάδα.

Σκάνθορπ:Με νέο προπονητή στον πάγκο θα αντιμετωπίσει τη Νόριτς η Σκάνθορπ. Ο Αλαν Νιλ πήρε το χρίσμα της διαδοχής του Ιαν Μπάρακλαφ και δηλώνει ότι μπορεί να κρατήσει τους «άιρονς» στην κατηγορία. Πρόκληση για όλους χαρακτήρισε τα οκτώ ματς που απομένουν, όμως ο πρώην τεχνικός της Μπέρι έχει την ατυχία να ξεκινά τη θητεία του στην Σκάνθορπ με ματς κόντρα σε Νόριτς και ΚΠΡ. Το θετικό για το σημερινό παιχνίδι είναι η επιστροφή του βασικού γκολκίπερ Μέρφι, ωστόσο δεν λείπουν τα προβλήματα. Ο Λι Μίλερ και ο Μαρκ Ντάφι αντιμετωπίζουν προβλήματα στους προσαγωγούς, όπως και ο Κλιφ Μπάιρν. Πιο σοβαρά είναι τα πράγματα για τον εξτρέμ Τόμπσον, που χάνει το υπόλοιπο της περιόδου.


ΜΠΕΡΝΛΙ – ΙΠΣΟΥΙΤΣ

Μπέρνλι:Ενα τεράστιο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση έκανε η Μπέρνλι πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος. Οι «κλάρετς» επικράτησαν 2-0 εκτός έδρας της Μπρίστολ Σίτι και μείωσαν την απόσταση που τους χωρίζει από το να μπουν στη ζώνη των πλέι οφ στους τρεις βαθμούς. Η ομάδα του Εντι Χάουι δείχνει να πιστεύει ότι μπορεί να τα καταφέρει και σε τέτοιες περιπτώσεις πέζει μεγάλη σημασία ποιος θα φανεί δυνατός κυρίως πνευματικά. Ο νεαρός μέσος Τζακ Κορκ, που αγωνίζεται δανεικός από την Τσέλσι, ίσως χάσει το υπόλοιπο της περιόδου. Εκτός παραμένουν και οι μακροχρόνια τραυματίες Οστιν, Πάτερσον, Τόμπσον (επιθετικοί) και ο ΜακΚαν (μέσος).

Ιπσουιτς:Με το μυαλό ήδη στο πρωτάθλημα της επόμενης περιόδου έχει ο Πολ Τζιούελ. Ο τεχνικός της Ιπσουιτς θα χρησιμοποιήσει τα επόμενα παιχνίδια για να κρίνει όλους τους παίκτες του, αφού δεν υπάρχει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι «τράκτορ μπόις» θα είναι αδιάφοροι, αλλά είναι άγνωστο πως θα αντιδράσουν κάποιοι παίκτες όταν γνωρίζουν πως βρίσκονται υπό κρίση, με φόντο την καλοκαιρινή εκκαθάριση που έχει προαναγγείλει ο Τζιούελ. Από τεστ ετοιμότητας θα περάσει ο καλός μέσος Κίερον Ντάιερ, ενώ τις προετοιμασίες για το σημερινό ματς εμπόδισε και το ότι δέκα παίκτες απουσίαζαν με τις εθνικές τους ομάδες.


ΜΠΡΙΣΤΟΛ ΣΙΤΙ – ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Μπρίστολ Σίτι:Στην ουσία τυπικό χαρακτήρα έχουν τα παιχνίδια που απομένου για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος για την Μπρίστολ Σίτι. Η απόσταση που έχουν οι «ρόμπινς» από την «ουρά» της βαθμολογίας, αλλά και από την έκτη θέση δεν αφήνει περιθώρια για... χτυποκάρδια, εκτός και αν συμβεί κάτι συγκλονιστικό. Πέραν της απουσίας ουσιαστικού βαθμολογικού κινήτρου, αρνητικό για τους γηπεδούχους είναι ότι υπάρχουν και σημαντικές απουσίες. Τελευταίος που προστέθηκε στη λίστα ήταν ο στόπερ Κάουλκερ, όταν μάλιστα στην άμυνα υπάρχουν ήδη αρκετά προβλήματα. Ο τελευταίος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν όπως και ο έτερος αμυντικός, Φοντέν. Ο Ριμπέιρο (αμυντικός) παραμένει εκτός, ενώ πιθανότατα δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Καλιφά Σισέ (αμυντικός). Λόγω των προβλημάτων ο Κιθ Μίλεν αναμένεται να μετακινήσει τον αριστερό μπακ Νιατάνγκα στο κέντρο της άμυνας.

Ντονκάστερ:Σε μπελάδες μπήκε η Ντονκάστερ μετά την αδυναμία της να κερδίσει κάποιο από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια. Για να φανεί πόσο άσχημη είναι η πορεία των «ρόβερς» το τελευταίο διάστημα και τους έχει φέρει σε θέση να παλεύουν πλέον για την παραμονή τους, αρκεί να αναφέρουμε ότι κατάφεραν να κερδίσουν μόνο ένα ματς στις πρόσφατες έντεκα αγωνιστικές. Οι παίκτες του Σιν Ο’Ντρίσκολ είναι υποχρεωμένοι να ψάξουν για βαθμούς σήμερα, με δεδομένο ότι απέχουν εννέα βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Στο αγωνιστικό κομμάτι, επιστρέφει ο αμυντικός Τόμας, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο γόνατο. Αντίθετα, εκτός μάχης μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος τέθηκε ο μέσος Μάρτιν Γουντς. Ο Ο’Ντρίσκολ εξακολουθεί να μην υπολογίζει τους πέντε γνωστούς μακροχρόνια τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ο εξαιρετικός επιθετικός Μπίλι Σαρπ.


ΠΡΕΣΤΟΝ – ΣΟΥΟΝΣΙ

Πρέστον:Περισσότερη πίστη ότι μπορούν να αποφύγουν το... μοιραίο έδωσε στους παίκτες της Πρέστον η νίκη της τελευταίας αγωνιστικής κόντρα στην Κόβεντρι. Ο Φιλ Μπράουν προσπάθησε να τους τονώσει το ηθικό περισσότερο στη διάρκεια της εβδομάδας και τους προετόμασε για... σφαγή της Σουόνσι. Οι «λιλιγουάιτς» γνωρίζουν ότι χρειάζονται ένα θαύμα για να παραμείνουν στην κατηγορία και οφείλουν να παλέψουν και παιχνίδια απέναντι σε τόσο ποιοτικούς αντίπαλους για να επιτύχουν τον σκοπό τους. Ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο μέσος Κουμαλό, που στη διάρκεια της εβδομάδας αποκτήθηκε δανεικός από την Τότεναμ. Πάντως, από τεστ ετοιμότητας θα χρειαστεί να περάσει ο στόπερ Σεντ Λέτζερ.

Σουόνσι:Στο «κόλπο» της απευθείας ανόδου παραμένει η Σουόνσι μετά τη σπουδαία νίκη που σημείωσε απέναντι στη Νότιγχαμ Φόρεστ. Οι «κύκνοι» βρίσκονται μόλις έναν βαθμό πίσω από την Νόριτς και σύμφωνα με τον μέσο Λίον Μπρίτον πρέπει από εδώ και πέρα να βλέπουν κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με τη σειρά. Εκπληκτική ήταν η παρουσία του επιθετικού Φάμπιο Μπορίνι (δανεικός από την Τσέλσι) στο ντεμπούτο του, μιας και σκόραρερ δύο γκολ. Δανεικός από την Ιπσουιτς αποκτήθηκε ο επιθετικός Τάμας Πρίσκιν και συν τοις άλλοις ο Μπρένταν Ρότζερς έχει πλήρη αποστολή στη διάθεσή του.


ΡΕΝΤΙΝΓΚ – ΠΟΡΤΣΜΟΥΘ

Ρέντινγκ:Εκπληκτική πορεία στο τελευταίο κομμάτι της χρονιάς διαγράφει η Ρέντινγκ. Με τέσσερις νίκες στα πέντε τελευταία παιχνίδια οι «βασιλικοί» μπήκαν στη ζώνη των πλέι οφ και απ’ ότι δείχνουν δεν σκοπεύουν να βγουν από εκεί. Η διοίκηση, εκτιμόντας την προσφορά του, αποφάσισε να επεκτείνει το συμβόλαιο του τεχνικό Μπράιαν ΜακΝτέρμοτ, γεγονός που ψυχολογικά βοηθά όλη την ομάδα. Ενδεχομένως να επιστρέψει ο πλάγιος αμυντικός Αντι Γκρίφιν, ο οποίος έχει χάσει τα έξι τελευταία ματς. Κοντά στην επάνοδό του είναι και ο εξτρέμ ΜακΑνουφ, ενώ υπολογίζεται ξανά ο βασικός γκολκίπερ Φεντερίτσι. Αμφίβολος δίνεται ο επιθετικός Χαντ, μαζί με τον Λέγκερτγουντ (μέσος) και τον Μιλς (αμυντικός).

Πόρτσμουθ:Μέχρι πριν το ματς μπορούσε να χαρακτηριστεί αδιάφορη. Ωστόσο, μετά το «διπλό» επί της Λέστερ η Πόρτσμουθ μπήκε για τα καλά στον... χορό. Οι τρεις βαθμοί που κατέκτησαν έφεραν τους «πομπέι» έξι βαθμούς μακριά από τα πλέι οφ και πλέον στα οκτώ ματς που απομένουν τα πάντα είναι ανοικτά. Παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε όλη τη χρονιά η ομάδα του Στιβ Κότεριλ έδειξε χαρακτήρα και δεν παράτησε κανένα παιχνίδι. Σημαντικό για το σημερινό ματς είναι ότι οι φιλοξενούμενοι θα παραταχθούν με τον πρώτο σκόρερ τους, Ντέιβιντ Νιούτζεντ, ο οποίος ήταν αμφίβολος. Ο φορ Ντάνι Γουέμπστερ παραμένει ο μοναδικός παίκτης που δεν υπολογίζεται για τους φιλοξενούμενους.