London calling!

Στη πλατεία Τραφάλγκαρ έχει μεταφερθεί το ...πεδίο της μάχης μεταξύ αναρχικών και αστυνομίας στο κέντρο του Λονδίνου αυτή την ώρα. Νωρίτερα σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν μετά το τέλος πορείας η οποία πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή 250.000 ανθρώπων οι οποίοι διαδήλωσαν για την πολιτική περικοπών στις δημόσιες δαπάνες που θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση Κάμερον.



London calling!

Αν και η πορεία ολοκληρώθηκε ειρηνικά, μεμονωμένες ομάδες με την συμμετοχή αναρχικών προκάλεσαν σημαντικές ζημιές σε καταστήματα και τράπεζες τόσο στην Οξφορντ Στριτ όσο και στο Πικαντίλι.

Στο στόχαστρο μεταξύ άλλων βρέθηκαν το ξενοδοχείο Ritz, αλλά και το πολυκατάστημα Fortnum & Mason στο οποίο πραγματοποιήθηκε κατάληψη καθώς επίσης και τα υποκαταστήματα τραπεζών και γνωστών εταιρειών που βρίσκονται στην περιοχή.

Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις 202 ταραξιών ενώ όπως ξεκαθάρισε εκπρόσωπος της αστυνομίας υπεύθυνοι για το χάος που προκλήθηκε στο κέντρο του Λονδίνου ήταν μια ομάδα 500 ατόμων η οποία δεν είχε καμία σχέση με τους διαδηλωτές.