Αφαίρεση 10 βαθμών απο την Πλίμουθ

Με αφαίρεση 10 βαθμών τιμωρήθηκε απο τη Football League η Πλίμουθ, μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης να προσλάβει διαχειριστή προκειμένου να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα ρευστότητας.



Αφαίρεση 10 βαθμών απο την Πλίμουθ

Ο σύλλογος βρισκόταν στη 19η θέση του βαθμολογικού πίνακα της League 1 και με την αφαίρεση των 10 βαθμών θα βρεθεί στην τελευταία θέση με 23 βαθμούς.

Η τιμωρία αυτή ήρθε παρά το γεγονός οτι ο σύλλογος δεν έχει εισέλθει ακόμα σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης.

Όπως εξηγεί στην ανακοίνωση της η διοίκηση του συλλόγου, η σημερινή κίνηση δεν σημαίνει πως ο σύλλογος εισήλθε ήδη σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης ούτε πως αυτό είναι υποχρεωτικό πως θα συμβεί στο άμεσο μέλλον. Ωστόσο όπως επισημαίνεται πολλά θα κριθούν από την έκβαση των διαπραγματεύσεων με πιθανούς επενδυτές οι οποίοι έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την Πλίμουθ.

Τα προβλήματα ρευστότητας ήταν η αιτία που οι παίκτες της ομάδας έμειναν απλήρωτοι τον περασμένο μήνα, ενώ τα υψηλά χρέη σε φόρους που θα οδηγούσαν τον σύλλογο σε διάλυση, ανάγκασαν τη δίοικηση της Πλιμουθ να προχωρήσει στην πώληση τεσσάρων παικτών ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο πρώτος σκόρερ της Μπράντλει Ραιτ-Φιλιπς στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

 Με την καταβολή του ποσού των 760.000 λιρών στην αρχή του μήνα ο σύλλογος κατάφερε να πάρει προσωρινά παράταση.