Όταν ο Βιλτόρ χάριζε το πρωτάθλημα στην Άρσεναλ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ»... (video)

Δεκαέξι χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (08/05) από τη μέρα που με δικό του γκολ, ο Σιλβέν Βιλτόρ θα χάριζε τη νίκη στην Άρσεναλ σε ντέρμπι με την Μάντσεστερ Γιουναιτεντ, και παράλληλα την δυνατότητα να πανηγυρίσει το πρωτάθλημα μέσα στο «Ολντ Τράφορντ»...



Όταν ο Βιλτόρ χάριζε το πρωτάθλημα στην Άρσεναλ μέσα στο «Ολντ Τράφορντ»... (video)

Να πετυχαίνεις γκολ, να κερδίζει η ομάδα σου μέσα στην έδρα της κυριότερης αντιπάλου σου στο πρωτάθλημα, και ταυτόχρονα να εξασφαλίζεται και μαθηματικά η κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου!

Θα μπορούσε να ήταν το τέλειο κινηματογραφικό σενάριο, βγαλμένο από την φαντασία κάποιου σκηνοθέτη, είναι όμως η πραγματική ζωή αυτή που δίνει τις ωραιότερες ιστορίες, όπως άλλωστε συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο. Κάτι τέτοιο λοιπόν συνέβη σαν σήμερα, την 8η Μαΐου 2002, όταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενούσε στο γήπεδο της την Άρσεναλ...

Οι «κανονιέρηδες» είχαν ήδη κατακτήσει το Κύπελλο Αγγλίας με αντίπαλο την Τσέλσι (2-0) τέσσερις μέρες πριν, και ταξίδευαν στο Μάντσεστερ, γνωρίζοντας πως αποσπώντας μια ισοπαλία θα έφτανε για να κάνει δικό τους τον τίτλο της περιόδου 2001/02. Στην 100η του εμφάνιση με την Άρσεναλ όμως, ο Σιλβέν Βιλτόρ αποφάσισε να το κάνει λίγο πιο... εντυπωσιακό το όλο σενάριο, καθώς στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης και μετά από συνεργασία του με τον Φρέντρικ Λιούνγκμπεργκ, πήρε το ριμπάουντ από σουτ του και εξουδετέρωσε τον Μπαρτέζ για το 0-1!

Mετά από αντίστοιχες επιτυχίες στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» (1971) και «Άνφιλντ» (1989), ήταν η σειρά του «Ολντ Τράφορντ» να γίνεται επί της ουσίας ο τόπος ολοκλήρωσης του θριάμβου των Λονδρέζων, που κατάφερναν παράλληλα να ολοκληρώσουν εκείνη τη σεζόν χωρίς ήττα εκτός έδρας!

Με 87 βαθμούς η Άρσεναλ θα κατακτούσε το δεύτερο τρόπαιο του πρωταθλητή επί εποχής Αρσέν Βενγκέρ, αφήνοντας δεύτερη τη Λίβερπουλ με 80, ενώ η Γιουνάιτεντ θα έμενε 3η με 77.

Για τις δυο ομάδες αγωνίστηκαν οι εξής:

Μαν.Γιουνάιτεντ: Mπαρτέζ, Φιλ Νέβιλ, Μπλαν, Μπράουν, Σιλβέστρ, Σκόουλς, Κιν, Βερόν (Φαν Νίστελροϊ 58'), Γκιγκς, Σόλσκιερ, Φορλάν (Φόρτσιουν 68')

Άρσεναλ: Σίμαν, Λόρεν, Κίον, Κάμπελ, Κόουλ, Λιούνγκμπεργκ, Πάρλουρ, Βιεϊρά, Εντού, Βιλτόρ, Κανού (Ντίξον 89')

Χρήστος Γραβιάς