Η Μπράιτον «γύρισε» τη Γιουνάιτεντ... 28 χρόνια πίσω!

Για πρώτη φορά μετά από την περίοδο 1989/90, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ γνωρίζει μέσα στην ίδια χρονιά ήττες και από τις τρεις ομάδες που ανέβηκαν από την Τσάμπιονσιπ στην Πρέμιερ Λιγκ!



Η Μπράιτον «γύρισε» τη Γιουνάιτεντ... 28 χρόνια πίσω!

Οι «γλάροι» φιλοξένησαν χθες (04/05) το βράδυ τους «κόκκινους διαβόλους», για πρώτη φορά μετά από 36 ολόκληρα χρόνια στο γήπεδο τους, και κατάφεραν να πετύχουν μια σπουδαία νίκη (1-0) με «δράστη» τον Πασκάλ Γκρος!

Το χθεσινό αποτέλεσμα βέβαια δεν ήταν το πρώτο «στραβοπάτημα» για το σύνολο του Ζοσέ Μουρίνιο κόντρα σε νεοφώτιστη ομάδα, καθώς την τρέχουσα περίοδο έχει φύγει χωρίς βαθμό εκτός έδρας τόσο από την έδρα της Χάντερσφιλντ (2-1) στις 21 Οκτωβρίου 2017, όσο και από αυτήν της Νιούκαστλ (1-0) στις 11 Φεβρουαρίου.

Κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί εδώ και 28 χρόνια, και συγκεκριμένα την περίοδο 1989-90, έστω και αν οι δυο απ' τις τότε προβιβασθείσες ομάδες ήταν οι Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι , γεγονός που σήμερα μοιάζει μάλλον αδιανόητο (η τρίτη ήταν η Κρίσταλ Πάλας)!

Εκείνη ήταν η 4η χρονιά του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στο «τιμόνι» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία τελείωσε την σεζόν στην 13η θέση.

Χρήστος Γραβιάς