Ατλέτικο Μαδρίτης-Άρσεναλ 1-0 (Ημίχρονο)

Με το γκολ του Ντιέγκο Κόστα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους (45+2’) προηγείται η Ατλέτικο Μαδρίτης της Άρσεναλ στο «Wanda Metropolitano» με σκορ 1-0 για τον δεύτερο ημιτελικό του UEFA Europa League.



Ατλέτικο Μαδρίτης-Άρσεναλ 1-0 (Ημίχρονο)

Υπό τη σκιά του σοβαρότατου τραυματισμού του Λοράν Κοσιελνί ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης. Ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός αντικαταστάθηκε στο 12ο λεπτό από τον Κάλουμ Τσέιμπερς ύστερα από στραβοπάτημα που μοιάζει να του προκάλεσε σοβαρή ζημιά στον δεξιό αστράγαλο. Λίγα δευτερόλεπτα πριν την άτυχη στιγμή ο Ντιέγκο Κόστα δεν κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη καλή στιγμή για την Ατλέτικο από διαγώνια θέση στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Οι δύο ομάδες έδειξαν στη συνέχεια του ματς επηρεασμένες από το περιστατικό και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες, μέχρι το 27ο λεπτό που η Άρσεναλ απείλησε για πρώτη φορά με το μπάσιμο του Λακαζέτ στην αντίπαλη περιοχή. Ο Γάλλος δεν τελείωσε ωστόσο τη φάση, πάσαρε στον Οζίλ και το γύρισμα του Γερμανού απομακρύνθηκε από τον Γκοντίν. Οι «ροχιμπλάνκος» απείλησαν ξανά με δύο σουτ των Κόκε και Γκριζμάν στο 37ο και 38ο λεπτό αλλά αμφότερες οι προσάθειες πέρασαν ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Οσπίνα.

Και ενώ όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα οδηγηθούν στα αποδυτήρια με το σκορ στο… μηδέν, ήρθε μια αδράνεια των παικτών του Βενγκέρ να επιστρέψει στον Γκριζμάν να τροφοδοτήσει τον Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος με τον Μπεγιερίν στην πλάτη του πλάσαρε εύστοχα βάζοντας βάσεις πρόκρισης για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμέονε…

Οι συνθέσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Γκοντίν, Χιμένεθ, Τόμας, Λούκας, Γκάμπι, Σαούλ, Κόκε, Βιτόλο, Γκριζμάν, Ντέγκο Κόστα

Άρσεναλ: Οσπίνα, Μουστάφι, Κοσιελνί (12’ Τσέιμπερς), Μπεγιερίν, Μονρεάλ, Τσάκα, Ράμσεϊ, Γουίλσιρ, Οζίλ, Γουέλμπεκ, Λακαζέτ

Ιωάννης Τζιουμακλής