Τόσα γκολ… ούτε στην Πρέμιερ Λιγκ!

Η τριπλέτα- φωτιά της Λίβερπουλ έκανε το θαύμα της και στον χθεσινό ημιτελικό απέναντι στη Ρόμα (5-2) και κάπως έτσι το κοντέρ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε τα 39 γκολ! Τρομερή επίδοση, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι ανώτερη από την αντίστοιχη 9 συλλόγων στη φετινή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ!  



Τόσα γκολ… ούτε στην Πρέμιερ Λιγκ!

Σαλάχ, Φιρμίνο και Μανέ βρήκαν ξανά το δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα και χάρισαν στους «κόκκινους» ακόμη μία επιβλητική νίκη και ταυτόχρονα το ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό!

Συνολικά τη φετινή περίοδο η ομάδα του Μέρσεϊσάιντ έχει σκοράρει 39 φορές σε 11 παιχνίδια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (από τη φάση των ομίλων και μετά), γεγονός που την κατατάσσει στην κορυφή της λίστας με τις πιο αποδοτικές ομάδες της φετινής διοργάνωσης!

Και για να φανταστεί κανείς το «μέγεθος» του κατορθώματος της φετινής Λίβερπουλ, αρκεί να δει τις αντίστοιχες επιδόσεις των ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ στο επιθετικό κομμάτι! Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 9 σύλλογοι που μετά από 34 (!) ματς έχουν σκοράρει λιγότερο απ’ ότι η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ σε 11 παιχνίδια!

Πρόκειται για τις Νιούκαστλ (35), Μπράιτον (32), Κρίσταλ Πάλας (36), Χάντερσφιλντ (27), Σουόνσι (27), Σαουθάμπτον (33), Στόουκ (32) και Γουέστ Μπρομ (29) και Μπέρνλι (35).