Γύρισε πίσω στο 1985 η Άρσεναλ με την ήττα στο Νιούκαστλ

Ακόμα ένα κρίκο στην αλυσίδα των αρνητικών ρεκόρ στη σεζόν που τρέχει πρόσθεσε η Άρσεναλ, που είναι η μοναδική από τις 20 ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, η οποία δεν έχει κερδίσει ούτε ένα βαθμό εκτός έδρας μέσα στο 2018! Το England365 προσπαθεί να εξηγήσει γιατί αυτή είναι η χειρότερη εκτός έδρας σεζόν της εποχής Βενγκέρ στο Βόρειο Λονδίνο.



Γύρισε πίσω στο 1985 η Άρσεναλ με την ήττα στο Νιούκαστλ

Δίχως πια να μπορούν να διεκδικήσουν κάτι στις αγωνιστικές που απομένουν οι «κανονιέρηδες» έχουν στρέψει το βλέμμα τους στο Europa League, καθώς με την κατάκτηση του θα καταφέρουν να σώσουν την φετινή χρονιά και να κερδίσουν μια θέση στο Champions League  της νέας σεζόν. Αυτή η αγωνιστική απάθεια που δείχνουν στις εγχώριες υποχρεώσεις τους, έχει επιφέρει τόσο στην ομάδα, όσο και στον Αρσέν Βενγκέρ, άλλο ένα αρνητικό «παράσημο» σε μια κακή χρονιά.

Η ομάδα την Κυριακή 15 Απριλίου γνώρισε άλλη μια εκτός έδρας ήττα, αυτή την φορά από τη Νιουκάστλ (2-1), όπου αν και προηγήθηκε νωρίς με τον Λακαζέτ, εν τέλει έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι για ένα ακόμη παιχνίδι μακριά από το «Έμιρειτς».

Έτσι διεύρυνε το αρνητικό της σερί, καθώς πλέον μετράει 5 συνεχόμενες εκτός έδρας ήττες, τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη σεζόν της στην Πρέμιερ Λιγκ ( 1992 και μετά) και φυσικά τιςπερισσότερες τα τελευταία 21 χρόνια, όπου ο Αλσάτοςτεχνικός βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας.

Μάλιστα, για να βρούμε μια αντίστοιχη επίδοση της Άρσεναλ, πρέπει να πάμε πίσω στη σεζόν 1984-1985! Μια χρονιά που οι Λονδρέζοι τερμάτισαν στην 7η θέση, γεγονός διόλου απίθανο να συμβεί και φέτος, αν αναλογιστεί κανείς ότι βρίσκονται στην 6η θέση της βαθμολογίας, με την εκπληκτική Μπέρνλι του Σον Ντάις να είναι μόλις δύο βαθμούς πιο πίσω.

Αναλυτικά οι τελευταίοι πέντε εκτός έδρας αγώνες της Άρσεναλ:

Μπόρνμουθ – Άρσεναλ 2-1

Σουόνσι – Άρσεναλ 3-1

Τότεναμ – Άρσεναλ 1-0

Μπράιτον – Άρσεναλ 2-1

Νιούκαστλ - Άρσεναλ 2-1

Όλα δείχνουν πως έχουμε οριστικό τέλος εποχής.  Για δεύτερη σερί σεζόν η Τότεναμ τερματίζει πάνω από την Άρσεναλ, ενώ η ομάδα του Βενγκέρ δεν μπορεί να είναι μέσα στην τετράδα. Αν δεν πάρει το Europa League  τότε είναι πολύ πιθανό το καλοκαίρι ο Αλσατός να αποτελεί παρελθόν για την ομάδα στην οποία ήρθε το 1996 και μαζί της κατόρθωσε να αλλάξει όλο το αγγλικό ποδόσφαιρο.

Μάνος Τσιριμονάκης