Στους τέσσερις της Ευρώπης η Λίβερπουλ!

Θριαμβεύτρια του αγγλικού «εμφυλίου» η Λίβερπουλ! Οι «reds» επικράτησαν και στο «Έτιχαντ» της Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 2-1 και προκρίθηκαν στην ημιτελική φάση του UEFA Champions League με συνολικό σκορ 5-1! Το γκολ του Γκάμπριελ Ζέσους έδωσε ελπίδες στους «πολίτες» και αφού ο Λαόθ ακύρωσε λανθασμένα το δεύτερο γκολ του Σανέ (42’) ήρθαν οι Σαλάχ (56’)-Φιρμίνο (77’) να φέρουν τα πάνω-κάτω στο δεύτερο μέρος!



Στους τέσσερις της Ευρώπης η Λίβερπουλ!

Οι Μέρσεϊσαϊντερς φτάνουν σε αυτή την πρόκριση καταρρίπτοντας το ρεκόρ παραγωγικότητας αγγλικού συλλόγου στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Κλοπ, πέραν του ότι αποτελεί το συγκρότημα με την καλύτερη επίθεση στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ με 33 τέρματα, ξεπέρασε και την κορυφαία επίδοση των 32 γκολ που κρατούσε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τη σεζόν 2002-03!

Το ματς:

Η Μάντσεστερ Σίτι εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με αποκλειστικό στόχο το γρήγορο γκολ και τα κατάφερε με το πρώτο σουτ που επιχείρησε προς την εστία της Λίβερπουλ. Ο Στέρλινγκ πάσαρε στον Γκάμπριελ Ζέσους και αυτός ολοκλήρωσε υποδειγματικά. Για φάουλ σε σπρώξιμο του Στέρλινγκ φώναξε στην αρχή της φάσης ο Φαν Ντάικ… Οι παίκτες του Γκουαρντιόλα συνέχισαν να ασκούν πίεση σε όλο το πρώτο μέρος αλλά η επόμενη αξιόλογη φάση ήρθε στο 41ο λεπτό, όταν το όμορφο σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Κάριους.

Έντονα τα παράπονα των γηπεδούχων για τη φάση του επόμενου λεπτού. Ο Σανέ σκόραρε αλλά υποδείχτηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ από τον Λαόθ, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε ότι ο Γερμανός έγινε κάτοχος της μπάλας ύστερα από επαφή του Μίλνερ. Ο Γκουαρντιόλα εξέφρασε στη… γαλλική γλώσσα τα παράπονά του στο τέλος του πρώτου μέρους και αποβλήθηκε, παρακολουθώντας το δεύτερο μέρος από την εξέδρα!

Οι βάσιμες ελπίδες των «πολιτών» για πρόκριση στα ημιτελικά διήρκησαν έντεκα λεπτά στο δεύτερο μέρος. Κι αυτό διότι ο Μανέ βρέθηκε στο 56ο λεπτό τετ-α-τετ με τον Έντερσον, ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας πρόλαβε το πλασέ του αλλά ο Μοχάμεντ Σαλάχ ακολούθησε και αφού βρήκε τον επιθυμητό χώρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με σκαφτό πλασέ! Η Σίτι δεν κατάφερε να βγάλει αντίδραση και στο 77ο λεπτό ήρθε το τραγικό λάθος του Οταμέντι να δώσει την ευκαιρία στον Φιρμίνο να το… λήξει μια ώρα αρχύτερα! Ο Βραζιλιάνος δεν έχασε την ευκαιρία, εκτέλεσε άψογα και έστειλε τους «reds» στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2007-08!

Οι συνθέσεις:

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Λαπόρτ, Οταμέντι, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Ντ. Σίλβα (66’ Αγουέρο), Ντε Μπρόινε, Μπ. Σίλβα (74’ Γκουντογκάν), Σανέ, Στέρλινγκ, Γκάμπριελ Ζέσους

Λίβερπουλ: Κάριους, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Αλεξάντερ Άρνολντ (81’ Κλάιν), Μίλνερ, Βαϊνάλντουμ, Τσάμπερλεν, Μανέ, Σαλάχ (89’ Ινγκς), Φιρμίνο (81’ Κλάβαν)

Σκόρερς

Γκάμπριελ Ζέσους 2’, Σαλάχ 56’, Φιρμίνο 77’ (VIDEOS)

Διαιτητής

Ματέου Λαόθ (Ισπανός)

Πρώτο ματς

4-4-2018

Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι 3-0

Ιωάννης Τζιουμακλής