Η Σίτι για την απόλυτη υπέρβαση, η Λίβερπουλ με στόχο ένα γκολ!

Αν η Σίτι είχε κρατήσει τη νίκη με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατακτώντας τον τίτλο το Σάββατο, θα έπαιρνε και το μομέντουμ για το αποψινό παιχνίδι υπενθυμίζοντας σε όλους πως μέσα στο γήπεδο της δεν μένει κανείς όρθιος. Αυτή η ανατροπή όμως που έκανε η ομάδα του Μουρίνιο νομίζω ότι δίνει στη Λίβερπουλ περισσότερη σιγουριά! Γράφει από το Μάντσεστερ ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.



Η Σίτι για την απόλυτη υπέρβαση, η Λίβερπουλ με στόχο ένα γκολ!

Απόψε (Cosmote TV 21.45) η Μάντσεστερ Σίτι κυνηγάει μία ανατροπή που όμοια της δεν έχει πετύχει αγγλική ομάδα στην ιστορία του Champions League. Για την ακρίβεια μόνο δύο ομάδες έχουν επιστρέψει από τόσο βαριά ήττα στο πρώτο παιχνίδι και η μία από τις δύο ήταν η Μπαρτσελόνα πέρσι στο 4-0 που είχε χάσει από την Παρί Σεν Ζερμέν. Η άλλη περίπτωση ήταν 14 χρόνια πίσω και πιθανώς αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη της ιστορίας του θεσμού, αφού ήταν η Μίλαν το θύμα, ως κάτοχος του τίτλου μάλιστα, απέναντι στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια. Εκείνο το 4-0 μετά την ήττα στο Μιλανο με 4-1 δεν το έβλεπε κανείς να έρχεται και επίσης ήταν ένα δείγμα του τι παθαίνεις αν δεν είσαι 100% συγκεντρωμένος σε αυτή τη διοργάνωση!

Υπό οποιαδήποτε γωνία και να δει κανείς το παιχνίδι απόψε το φαβορί είναι η Λίβερπουλ. Για πρόκριση συζητάμε. Δεν ήταν αλλά έγινε μετά το εκκωφαντικό 3-0 στο πρώτο ματς. Το να μην σκοράρει, ειδικά απέναντι σε αυτή την τόσο εύθραυστη άμυνα των «πολιτών» προσωπικά μου μοιάζει αδιανόητο. Από την άλλη ωστόσο, όσο καλά κι αν αγωνίστηκε στην άμυνα της η Λίβερπουλ στο πρώτο παιχνίδι, στο Άνφιλντ, ακόμα δεν έχω πειστεί πως εάν την ζώσουν τα φίδια μπορεί να μείνει αλώβητη.

Ο αδύναμος κρίκος για την ομάδα του Κλοπ είναι τα χαφ. Λείπει ο Χέντερσον με την κίτρινη που πήρε στο προηγούμενο παιχνίδι, δεν θα παίξει λογικά ο Τσαν και μένουν ελάχιστες επιλογές. Η απουσία του Σαλάχ, εάν ο Αιγύπτιος δεν είναι έτοιμος παρά την προσπάθεια που έγινε όλη την εβδομάδα με τη θεραπεία στο υπερβαρικό οξυγόνο, σαφέστατα και είναι σημαντική γιατί αποτελεί τον παίκτη της χρονιάς για τους κόκκινους.

Ωστόσο γκολ η Λίβερπουλ μπορεί να βρει είτε από τον Μανέ είτε από τον Φιρμινο. Ένα γκολ για τους φιλοξενούμενους θα σημαίνει πως η Σίτι χρειάζεται πέντε και ειλικρινά δεν μπορώ να δω πως μπορεί να συμβεί. Αυτό όμως είναι το ωραίο  του ποδοσφαίρου και όπως προχτές δεν φανταζόταν κανείς πως η άχρωμη Γιουνάιτεντ του πρώτου ημιχρόνου είχε την παραμικρή τύχη στο δεύτερο μέρος, η ολική ανατροπή με τα δύο γκολ του Πογκμπά μέσα σε δυο λεπτά έφερε τα πάνω κάτω.

Κλειδί για την ομάδα του Γκουαρντιόλα, θα είναι η εμφάνιση του Ντε Μπρόινε αλλά και του Σανέ που στο πρώτο ματς «πνίγηκε» από τον Αλεξάντερ Άρνολντ. Όμως πάνω απ’ όλα νομίζω πως ο παίκτης μπορεί να φέρει για τη Σίτι την πρόκληση σε πέρας είναι ο Αγουέρο! Από τους  σπουδαιότερους παίκτες που φόρεσε ποτέ την φανέλα αυτής ομάδας, αν όχι ο σημαντικότερος, είναι γεννημένος για μεγάλα παιχνίδια. Ο Αργεντινός μπορεί μια  φάση να στην κάνει γκολ και αυτό θα χρειαστεί απόψε η Σίτι.

Σε τελική ανάλυση, κάπου μετά τα μεσάνυχτα θα ξέρουμε ποια αγγλική ομάδα θα συνεχίσει στα ημιτελικά. Όταν άρχισε η χρονιά σας έγραψα την άποψή μου πως μία αγγλική ομάδα μπορεί να είναι στο Κίεβο, κάτι που με βάση την εικόνα των τελευταίων ετών δεν έμοιαζε πιθανό. Τελευταία που το κατάφερε να είναι στον τελικό ήταν η Τσέλσι του 2012. Αν είναι η Σίτι αυτή που θα έχει προκριθεί, εκτός του ότι θα έχει κάνει μια τεράστια ανατροπή δεν θα έχει να φοβάται πλέον κανέναν και τίποτα. Εάν όμως είναι, όπως μοιάζει το φυσιολογικό, η Λίβερπουλ, τότε το παλμαρέ της την βάζει απέναντι στους άλλους τρεις που θα συνεχίζουν, με πιθανότητες αουτσάιντερ μεν, αλλά δε νομίζω πως Ρεάλ, Μπάρτσα και Μπάγερν θα διασκέδαζαν στην ιδέα να πάνε στο Άνφιλντ!