Γκουαρδιόλα: «Πρόκληση, όπως αυτές που έχει η ζωή... »

Το ποδόσφαιρο είναι σαν τη ζωή, γεμάτο προκλήσεις, μια εκ των οποίων καλείται ν' αντιμετωπίσει η Μάντσεστερ Σίτι στον κρίσιμο επαναληπτικό με τη Λίβερπουλ στα προημιτελικά του Champions League, όπως ανέφερε ο Πεπ Γκουαρδιόλα! «Εμείς πρώτοι γκολ για να έχουμε ελπίδες...» είπε ο Καταλανός. 



Γκουαρδιόλα: «Πρόκληση, όπως αυτές που έχει η ζωή... »

Ο κόουτς των «πολιτών» μίλησε ενόψει της ρεβάνς με τους «κόκκινους», το βράδυ της Τρίτης στο «Etihad» και έδειξε ν' αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες που έχουν προκληθεί για την ομάδα του μετά το βαρύ 3-0 στο «Άνφιλντ» την περασμένη Τετάρτη. 

«Αν δυσκολευτούμε να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων στο ψυχολογικό κομμάτι, τότε θα είναι ένα μάθημα για το μέλλον. Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, υπάρχουν δοκιμασίες και χαιρόμαστε που έχουμε μια από αυτές μπροστά μας. Ξέρουμε ότι πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι και να σκοράρουμε πρώτοι αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες. 

Μπορούμε να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες για γκολ σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Θα είναι μόλις η δεύτερη φορά που θα φτάσουμε στα ημιτελικά αν τα καταφέρουμε και θα είναι ιστορικής σημασίας επίτευγμα. Έχω μια εξαιρετική ομάδα και δεν χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω για κίνητρο. 

Το σκοράρισμα είναι αρκετά δύσκολο, ενώ το αμυντικό κομμάτι μπορείς να το διορθώσεις. Δεν μου αρέσει να χάνω, αλλά ακόμα και στο ματς με τη Γιουνάιτεντ, παίξαμε εξαιρετικά και είμαι ικανοποιημένος». 

Σε γενικότερο πλαίσιο για την ευρωπαϊκή ιστορία της Μάντσεστερ Σίτι και τις προσπάθειες που καταβάλλει για την υπέρβαση, ο Πεπ Γκουαρδιόλα είπε: «Χρειαζόμαστε τρόπαια στην Ευρώπη και ο κόσμος πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Όταν νικάς τη Μπαρτσελόνα, την καλύτερη ομάδα στον κόσμο, τότε αυτό βοηθάει να πορευθείς προς τη σωστή κατεύθυνση. Αύτριο μπορεί να μην γίνει αυτό, αλλά με όσα έχει καταφέρει το κλαμπ τα τελευταία 10 χρόνια, αργά ή γρήγορα θα έρθουν οι τίτλοι».